NYT olemme me!

Nuori Yrittäjyys ry & Talous ja nuoret TAT ovat yhdistyneet

Uusi Nuorten yrittäjyys ja talous NYT tarjoaa työelämä-, talous-, ja yrittäjyystaitoja tukevia palveluita ja opintokokonaisuuksia kouluille, oppilaitoksille ja kunnille. Verkkosivumme avautuvat elokuun alussa osoitteessa www.nuortennyt.fi. Tämä sivusto on käytössä siihen asti.
TET / Kaikki

EtäTET 2022: Maanantai 21.11. Finanssialan päivä – monenlaisia duuneja monenlaisille osaajille

Kuvaaja: Sami Piskonen

Maailman suurimman etäTETin ensimmäisenä päivänä tutustutaan finanssialan tarjoamiin työllistymismahdollisuuksiin.

 

Finanssiala on pankkipalveluja, vakuutustuotteita, sijoituspalveluita – ja hirmuinen määrä teknologiaa, joka mahdollistaa sen kaiken. Finanssialan yritykset huolehtivat maksujen välityksestä, kehittävät uusia tapoja maksaa, tarjoavat välineitä säästämiseen, myöntävät lainaa ja järjestävät rahoitusta. Finanssiyhtiöt vakuuttavat ihmisiä ja materiaalia sekä huolehtivat eläkevaroista ja eläkkeiden maksusta. Pidämme osaltamme yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Kaiken tämän pyörittämiseen tarvitaan kymmeniä tuhansia ammattilaisia ja valtava määrä erilaista osaamista – Finanssiala työllistää Suomessa noin 42 000 ihmistä (Tilastokeskus 2020).

Finanssiala muuttuu jatkuvasti ja tarvitsee palvelukseensa monenlaisia osaajia. Finanssialan ytimessä ovat tietojenkäsittely sekä alan asiakaspalvelutyössä korostuva vahva osaaminen ihmisten kohtaamisesta ja palvelemisesta. Raha-asiat koetaan hyvin henkilökohtaisiksi ja niiden hoito vaatii luottamusta. Onkin siis erityisen tärkeää, että alalla on nyt sekä tulevaisuudessa paljon luotettavia, ihmisläheisiä työntekijöitä sekä turvallisen digiasioinnoin mahdollistavia osaajia.

 

Mitä osaamista saat Finanssialan etäTET päivänä?

 • Hahmotat, millaisia työelämätaitoja ja millaista osaamista finanssialalla tarvitaan, sekä tutustut monipuolisesti erilaisiin finanssialan yhtiöihin ja niissä oleviin työtehtäviin.
 • Tiedät, mitä on hyvä huomioida työnhaussa, esimerkiksi kesätöitä hakiessa.
 • Ymmärrät, mitä tarkoittaa esimerkiksi turvallinen digiasiointi, ilmastonmuutoksen ehkäiseminen ja robotiikka pankkialalla.
 • Osaat kertoa, mitä tekee aktuaari vakuutusyhtiössä, ja miksi tarvitsemme työeläkevakuutusyhtiöitä.

 

Mitä työelämätaitoja kerrytetään päivän aikana?

 • Yhteistyön, vuorovaikutuksen, viestinnän ja kielitaidon merkitys esimerkiksi asiakaspalvelussa ja tiimin vetämisessä
 • Toisten kunnioittaminen ja huomioiva käytös työyhteisössä
 • Oman aktiivisuuden merkitys, tiedon hakeminen, uuden oppiminen ja opitun soveltaminen
 • Tietoturvan ja työympäristöä säätelevien asioiden huomioiminen omassa työssä

 

Minkä oppiaineiden sisällöt linkittyvät päivän ohjelmaan?

 • Äidinkieli
 • Englanti
 • Matematiikka, ohjelmointi ja robotiikka
 • Yhteiskuntaoppi

 

Maanantain ohjelma

9.00 Maailman suurin etä-TET – nyt se alkaa? Mitä viikon aikana on luvassa?

9.15  Finanssialalla on monenlaisia duuneja monenlaisille osaajille  – Finanssiala ry:n viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomo Yli-Huttula

9.25 Mistä finanssialassa on kysymys? Entä jos finanssialan palveluja ei olisikaan tarjolla? – Yhteiskuntasuhdepäällikkö Pirita Ruokonen ja kehityspäällikkö Jussi Karhunen, Finanssiala ry

9.45 Päivän tehtävän esittely ja aloittaminen

10.00 Tauko

10.15 Miten päästä kesätöihin ja millaista oli olla finanssialan kesätöissä työeläkeyhtiö Varmassa? – Kesätyöntekijä Lauriina Lindströmiä haastattelee HRD-päällikkö Pauliina Heiskanen.

10.30 Videovierailu Ilmariseen: Isona meistä kaikista tulee eläkeläisiä – 8. luokkalainen Enna haastattelee neljää eläkeyhtiön asiantuntijaa

10.45 Fighting climate change – banks’ role in creating a more sustainable future – Anssi Kiviniemi & Anna Valio, Sustainable Banking at SEB

11.00 Robotti työkaverina pankissa – Danske Bankista Dmitriy Shmidt, konsultti, ja Jutta Anttalainen-Yalçin, laina-asiantuntija, kertovat työstä robottien kanssa esimerkkien kautta.

11.30 Lounas

12.30 Nettirikollisuuden monet kasvot – Annukka Multanen, petosviestinnän asiantuntija, Nordea
Tehtävä: Miten varoittaa nettirikollisuudesta?

13.15 Tauko

13.30 Mitä ovat nuorten pankkipalvelut ja miten asioida turvallisesti? Entä miten nuori voi opastaa turvallisesti muita? – Nuorten turvallisen pankkiasioinnin asiantuntijoina Amalia Pekkarinen, POP Pankki Järvi-Suomi sekä AML Compliance Officer Touko Knuuttila, POP Pankkikeskus
Tehtävä: Huoneentaulu turvallisesta pankkiasioinnista

14.15 Töissä Elämänturvayhtiössä – miltä näyttää arki LähiTapiolassa kehittäjän, viestijän ja aktuaaritiimin vetäjän silmin?

14.45 Päivän tehtävän viimeistely ja päivän lopetus

 

                               

Julkaistu: 08/2022

Avainsanat: