TET / Lukio, Yläkoulu, 7.–9. luokat

Ohjeet TET-jaksolle

Ohjeet TET-jaksolle -osiosta löydät tietoja ja ohjeita mm. miten haet TET-jaksolle, mitä asioita sinun tulee muistaa TET-jakson aikana ja sen jälkeen.

Mikä on TET-jakso?

TET-jakso eli työelämään tutustumisjakso on kaseille, yseille ja lukiolaisille suunnattu viikon tai kahden työjakso, jolloin nuori yksin tai yhdessä tiimin kanssa tutustuu valitsemaansa ammattiin, yritykseen tai toimialaan. Jakson voi suorittaa monella eri tavalla, yksin tai yhdessä. Kunkoululoppuu.fi -sivustolta löydät kaiken tarvittavan tiedon eri tavoista suorittaa TET-jakso, eri TET-malleista ja asioista, joita sinun pitää muistaa TET-jakson aikana. Lataa myös Duunikoutsi-sovellus, jonka avulla opit etsimään TET-paikan ja valmistautumaan TET-jaksolle.

TET-jaksolla sinut perehdytetään yrityksen toimintaan ja töihin. Sinulle nimetään TET-ohjaaja, joka on vastuuhenkilösi työpaikalla. Hänen puoleensa voit kääntyä kaikissa TET-jaksoon ja työpaikkaan liittyvissä asioissa. TET-ohjaaja vastaa perehdyttämisestä, ohjauksesta ja arvioinnista.

TET-jakson sisällöstä voit sopia yhdessä ohjaajasi kanssa; haluatko tutustua yrityksen eri ammatteihin vai keskittyä tiettyyn alaan, joka sinua kiinnostaa? Tykkäätkö somettaa? Voit luoda sisältöä yrityksen sosiaaliseen mediaan. Ole aktiivinen ja kerro ohjaajalle, mistä haluaisit oppia lisää.

TET-jakson hyödyt

  • TET-jakso eli työelämään tutustumisjakso antaa sinulle arvokasta työkokemusta.
  • Opit tunnistamaan omaa osaamistasi ja vahvuuksiasi, voit lisätä ne ansioluetteloosi.
  • Tutustut uusiin ihmisiin. Tuntemalla ihmisiä eri työpaikoista, saat helpommin esimerkiksi kesätöitä jatkossa.
  • Opit uusia taitoja, ja kerrytät tietoa työelämästä ja eri ammateista.
  • Saat ideoita ammatinvalintaan. Oliko tämä sinulle sopiva työ? Mitä haluat tehdä tulevaisuudessa?

Avainsanat: TET-jaksot, TET-ohje