EtäTET 2022: Perjantai 25.11. Matkailu- ja ravintola-alan päivä – Mahdollisuuksien ala

Maailman suurimman etäTETin perjantaina tutustutaan Matkailu- ja ravintola-alan tarjoamiin työllistymisvaihtoehtoihin
Viihdytkö ihmisten parissa? Haluatko luoda unohtumattomia elämyksiä arkeen ja juhlaan? Haluatko työskennellä huippujengin kanssa?
Jos vastaus on KYLLÄ, niin lämpimästi tervetuloa matkailu- ja ravintola-alalle!
Matkailu- ja ravintola-alalla on mahdollista työllistyä lukuisiin erilaisiin tehtäviin ympäri Suomea. Miltäpä kuulostaisi esimerkiksi työ vastaanottovirkailijana hotellin kansainvälisessä työympäristössä? Tai eräoppaana huskysafarilla?
Matkailu- ja ravintola-ala tarjoaa lukemattoman määrän monipuolisia ja haastavia työtehtäviä sekä rajattomasti mahdollisuuksia edetä uralla. Ja voimme taata, että jokainen työpäivä on erilainen. Tuleva työpaikkasi voi siis löytyä kylpylästä, hiihtokeskuksesta, huvipuistosta, kansallispuistosta, kahvilasta, hotellista, ravintolasta – tai omasta yrityksestäsi.
-
Mitä opit matkailu- ja ravintola-alan päivänä?
- opit millainen rooli matkailu- ja ravintola-alalla on Suomessa
- opit minkälaisia työtehtäviä matkailu ja ravintola-alalla on
- opit miten esimerkiksi vastuullisuus, digitalisaatio ja kansainvälisyys näkyvät matkailu- ja ravintola-alalla
- opit minkälaisia opiskelumahdollisuuksia pitkin matkailu ja ravintola-alalle voi työllistyä
-
Mitä työelämätaitoja kerrytät päivän aikana?
- tiedonhakutaidot
- analysointitaidot
- suunnittelutaidot
- vuorovaikutus- ja ryhmätyötaidot
-
Minkä oppiaineiden sisältöjä oppilas voi päivän aikana soveltaa?
- yhteiskuntaoppi
- historia
- maantieto
- matematiikka ja kemia
Päivän ohjelma
9:00 Päivän aloitus
9:05 Päivän 1. kysymys: Mikä MARA on? Johdatus MaRa-alaan
9:15 Wieninleikkeistä virtuaali-illallisiin – Työ ravintola-alalla
Kuopion Ravintolamestareiden toimitusjohtaja Eeva Mertanen kertoo toimialasta, urastaan sekä siitä, miten digitalisaatio näkyy ravintola-alalla
9:40 Päivän 2. kysymys: Missä yöpyisit mieluiten?
9:45 Vastaanotosta vastuullisuuteen – Työ majoitusalalla
Osuuskauppa KPO:n toimialajohtaja Riku Asukas Vaasasta kertoo majoitusalasta, Sokos Hotels -ketjusta, urastaan sekä siitä, miten ympäristö- ja ilmastoasiat näkyvät arjessa.
10:10 Tauko
10:25 Nuoret tekijät -paneeli
10:45 Tehtäväosio I
11:30 Lounastauko
12:30 Päivän 3. kysymys: Mitä söit lounaaksi?
12:35 Joulupukista japanilaisiin – Työ elämysten parissa
Rovaniemen Lapland Hotels & Lapland Safaris henkilöstöpäällikkö Taru Tahvanainen kertoo toimialasta, yrityksen toiminnasta, urastaan sekä siitä, miten monikulttuurisuus ja elämykset näkyvät MaRa-alalla
13:00 Hello! Bonjour! Ciao! – Kansainvälisyys mara-alalla
Tredun opiskelijat kertovat kansainvälisistä harjoitteluista ja työskentelystä ulkomailla
13:15 Tauko
13:30 Opi töissä, opi oppisopimuksella
Päivän 4. kysymys: Oppisopimus kouluttautumistapana?
13:40 Töihin huvin vuoksi! Kesätyö Särkänniemessä
13:45 Tehtäväosio II
14:45 Päivän päätös ja viikon päätös
Julkaistu: 08/2022
Avainsanat: