/ Artikkeli

Bisnesguru-stipendit Kiimingin ja Kallaveden lukioihin

Bisneskurssit jakaa joka lukuvuoden päätteeksi 500€ arvoisia Bisnesguru-stipendejä yhdelle tai useammalle kaikki neljä TATin Bisneskurssia ansiokkaasti suorittaneelle lukion tai ammatillisen opiskelijalle. Stipendin saavat opiskelijat ovat opinnoissaan osoittaneet esimerkillistä kiinnostusta talousasioita ja tulevaisuuden työelämää kohtaan, sekä osoittaneet sitoutumistaan näiden teemojen opsikeluun suorittamalla kaikki neljä laajaa kurssikokonaisuutta.

Stipendit Kuopioon ja Ouluun

Tänä keväänä palkitsimme kaksi opiskelijaa, toinen Kuopiosta Kallaveden lukiosta ja toinen Oulusta Kiimingin lukiosta.  Stipendin saivat Joona Pikkarainen Kallavedeltä ja Sara Jokela Kiimingistä.

Kallaveden lukion lehtori Jari Ukkonen on hyödyntänyt Bisneskursseja opetuksessaan jo viiden vuoden ajan.

– TAT:n kurssit ovat harkittuja ja kiinnostavia kokonaisuuksia sekä ruokkivat opiskelijan mielenkiintoa yrittäjyyttä, omaa talouden hallintaa ja globaaleja talouskysymyksiä kohtaan, Ukkonen kiittelee.

Kiimingin lukion yrittäjyyskasvatuksen opettaja Nina Kallunkin mielestä Bisneskurssit ovat soveltuneet hyvin myös poikkeusolojen opetukseen.

– Korona on haastanut lukio-opiskelijoita ja joillakin on voinut suoritusten määrä laskea. Bisneskurssit ovat olleet mainio keino tarjota opiskelijoille mahdollisuutta suorittaa mukavia ja innostavia kursseja omaan tahtiin ja paikata näillä myös poikkeuksellisen ajan tuomia vajeita opiskeluissa, Kallunki kertoo.

Bisneskurssien sisällöissä on hyödynnetty aitoja yrityskumppanien materiaaleja, joista tulee kiitosta nuorilta. Kumppaneina toimivat Lidl, Nordea, Santander, OP Ryhmä, Handelsbanken, Yksityisyrittäjäin säätiö ja Svenska folkskolans vänner.

Onnittelut stipendin saaneille opiskelijoille ja kaikille valmistuville nuorille!