/ Artikkeli

Bisneskurssit, Stadin ammattiopisto ja Nordea yhteisvoimin tukemassa nuorten yrittäjyyttä StadiTresaa-kiertueella

Tänä vuonna tekemisemme on keskittynyt lukioiden lisäksi entistä enemmän myös ammatilliselle puolelle. Räätälöimme kurssejamme parhaillaan ammatillisiin oppilaitoksiin paremmin soveltuviksi Bisnekset verkkoon -hankkeen kautta. Hankkeessa mukana olevien Stadin ammattiopiston, Omnian, Ammattiopisto Liven, Varian ja Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa tuotamme Bisneskursseihin pohjautuvaa ja kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin soveltuvaa verkkokurssimateriaalia. Hankkeen myötä teemme myös muuten entistä laajempaa yhteistyötä yrittäjyyteen liittyvien teemojen parissa.

Yhtenä esimerkkinä tiivistyneestä yhteistyöstä on osallistumisemme Stadin ammattiopiston Stadi Tresaa yrittämään -kiertueelle. Kiertue on kevään 2019 aikana rantautunut viidelle eri Stadin ammattiopiston kampukselle puhumaan yrittäjyydestä. Paikalla asiantuntijaluentoja pitämässä on ollut kunkin kampuksen toimialoilla toimivia yrittäjiä sekä nuorille ja yrittäjille tukea tarjoavia tahoja. Stadi Tresaa -tapahtumissa on myös ollut infotori, jossa opiskelijat ovat voineet kysyä heitä askarruttavia asioita niin ikään itse yrittäjiltä ja yrittäjyyden tukipalvelujen tuottajilta.

– Stadi Tresaa yrittämään -kiertue mahdollistaa opiskelijoille ja henkilöstölle päivän tiiviin tietopaketin yrittäjyyden eri vaiheisiin. Päivä tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia jo yrittäjyyttä pohtivalle tai yrittäjyyttä opintojen aikana kokeilevalle sekä tietoa siitä, mistä ja keneltä saa päivitettyä faktaa yrittäjyydestä. Helsingin alueen yrittäjyyskasvatusverkosto on todella merkittävä työhönsä sitoutunut vahvojen ammattilaisten verkosto, joka tuottaa palveluja monin eri tavoin. Tällä verkostolla on voimaa yhteistyöhön. On välttämätöntä tarjota nuorille mahdollisuus turvalliseen yrittäjyyden kokemukseen jo opintojen aikana, ja siihen vastaamme yhteisessä hankkeessamme, pohjustaa kiertueen taustoja ja Bisnekset verkkoon -hanketta Stadin ammattiopiston lehtori, erityisasiantuntija Sari Karjalainen.

 

Yhteistyötä yli projektirajojen

Bisneskurssit on ollut Stadi Tresaa -kiertueen kaikissa viidessä tapahtumassa puhumassa nuorille tulevaisuuden työelämätaidoista. Alasta tai ammatista huolimatta on tärkeää, että nuorilla on aloitteellisuuden, yhteistyötaitojen, sopeutuvaisuuden, kriittisen ajattelukyvyn ja vastuullisuuden kaltaisia taitoja, joilla selvitä työelämän muutoksista. Myös yrittäjämaisen asenteen hallitseminen on tärkeää, vaikka kaikista ei yrittäjiä tulisikaan. Yrittäjillä usein nimittäin on monia piirteitä, joita työelämässä arvostetaan.

Oman puheenvuoromme lisäksi halusimme Stadin ammattiopiston kanssa yhteistuumin Stadi Tresaa yrittämään -kiertueelle mukaan Bisneskurssien kumppanin Nordean jakamaan oppeja aloittavan yrityksen rahoituksesta.

– Me Bisneskursseilla teemme Bisnekset verkkoon -hankkeen osalta yhteistyötä Stadin ammattiopiston kanssa sekä Bisneskurssien ja Takeoffin osalta yhteistyötä Nordean kanssa. Käydessämme ammatillisissa oppilaitoksissa puhumassa työelämätaidoista huomasimme mahdollisuuden laaja-alaisemmalle yhteistyölle – halusimme tuoda yhteen Nordean ja Stadin ammattiopiston, sillä Nordeassa on paljon asiantuntijuutta, joka hyödyttää ammatillisella puolella opiskelevia nuoria. Voimamme yhdistämällä meillä on paremmat valmiudet saada tuloksia aikaan ja auttaa nuoria heidän taipaleellaan kohti työelämää ja mahdollisesti yrittäjyyttä. Eri toimialoistamme huolimatta meitä kaikkia yhdistää tahto parantaa nuorten mahdollisuuksia työelämässä, talousasioissa ja yrittäjyydessä, sanoo Bisneskurssien kumppanuuspäällikkö Heidi Puolitaival.

– Olemme tehneet Bisneskurssien kanssa yhteistyötä alusta alkaen. Nuorten taloustaitojen tukeminen on meille tärkeää, ja haluamme olla varmistamassa, että nuorilla on hyvät lähtökohdat oman talouden, työelämän ja yrittäjyyden taitoihin. Pidämme tärkeänä, että nuorilla on myös riittävä osaaminen ryhtyä halutessaan yrittäjäksi. Juuri siksi on hieno mahdollisuus osallistua myös Stadi Tresaa -kiertueelle vapaaehtoistemme kanssa. Nordeassa taloustaitoja ja yrittäjyyttä tukeva vapaaehtoistyö on jokaisen oikeus, ja asiantuntijamme osallistuvat aktiivisesti erilaisiin hankkeisiin. Jopa yli 30 % nordealaisista teki vapaaehtoistyötä vuonna 2018, kertoo Nordean yhteiskuntavastuujohtaja Anna Kosonen.

 

Bisnekset verkkoon -hankkeen materiaaleja pilotoidaan hankkeessa mukana olevissa oppilaitoksissa syksyllä 2019. Muille oppilaitoksille materiaalit ovat maksutta saatavilla vuoden 2020 alusta.