/ Blogi

Raportti: ”Tällä viikolla olemme oppineet paljon työelämästä” – TET-jaksomme Jyväskylän Yrityskylässä

Olemme kaksi Mankolan Yhtenäiskoulun kahdeksasluokkalaista ja suoritimme viikon mittaisen TET-jakson Jyväskylän Yrityskylässä. Saimme tehdä hurjasti erilaisia asioita ja opimme paljon työelämästä. Kivointa viikossa oli ehdottomasti blogin kirjoittaminen ja ohjaaminen. Haasteitakin koitui viikon aikana.

Mankolan yläkoulun ysiluokkalaiset Lida Hytönen ja Helli Huisman suorittivat TET-jaksonsa TATin Yrityskylässä.

Olemme kaksi Mankolan Yhtenäiskoulun kahdeksasluokkalaista ja suoritimme viikon mittaisen TET-jakson Jyväskylän Yrityskylässä. Haimme paikkaa, koska näimme netissä, että TET-jakson voi suorittaa Yrityskylässä ja kiinnostus heräsi heti. Kysyimme paikkaa sähköpostilla ja heti tuli myöntävä vastaus. Odotimme TET-jaksolta nuorten ohjaamista ja omien taitojen hyödyntämistä. Meidät otettiin heti ilolla vastaan. Suoritimme monenlaisia työtehtäviä viikon aikana.

Ensimmäisenä päivänä pääsimme tutustumaan Yrityskylän toimintaan. Muun muassa laminoimme, kirjotimme haastattelukysymyksiä ja seurattiin kuudesluokkalaisten Yrityskyläpäivää. Tutustuimme myös Duunikoutsiin ja Taloussankari-peliin.

Toisena päivänä kirjoitimme blogia, haastattelimme kolmea eri ihmistä eri työtehtävistä ja valmisteltiin Yrityskylää nuoria varten. Meitä opetettiin myös ohjaamaan nuoria Yrityskyläpäivässä.

Kolmantena ja neljäntenä päivänä oli ohjauspäivä. Ensimmäisenä ohjauspäivänä toinen ohjasi Trimedialla ja toinen Jukolan juustossa. Nuoria tuli Yrityskylään Halssilan koulusta. Molemmat saivat omat ryhmät, joita ohjasimme. Ohjaaminen oli kivaa ja rentoa.

Toisena ohjauspäivänä toinen toimi Ylellä ja toinen ArtLabissa. Oppilaita tuli Jyväskylän kristillisestä koulusta ja Palokan koulusta. Päivä oli rento, sillä oppilaat olivat omatoimisia. Opimme auttamaan ja ymmärtämään toisia ihmisiä paremmin.

 

Pääsimme hyödyntämään hurjasti omia taitoja, kuten sosiaalisia taitoja sekä omatoimisuutta. Viikko sujui hyvin ja aika kului nopeasti.

Viimeisenä päivänä kirjoitimme blogia. Kerroimme myös fiiliksiä ja annoimme palautetta viikosta.

TET-jakso oli mukava ja rento. Ihmiset ovat olleet täällä myös todella mukavia ja ystävällisiä. Tällä viikolla olemme oppineet paljon työelämästä. Saimme tehdä hurjasti erilaisia asioita. Kivointa viikossa oli ehdottomasti blogin kirjoittaminen ja ohjaaminen. Haasteitakin koitui viikon aikana. Esimerkiksi ohjauspäivinä nuoret eivät uskaltaneet aina pyytää apua meiltä, sillä olemme niin nuoria heihin verrattuna. Pääsimme hyödyntävään hurjasti omia taitoja, kuten sosiaalisia taitoja sekä omatoimisuutta. Viikko sujui hyvin ja aika kului nopeasti. Meille jäi todella hyvä kuva Yrityskylästä työpaikkana ja suosittelemme ehdottomasti tulemaan Yrityskylään TET-jaksolle.

 

Lida Hytönen & Helli Huisman