/ Blogi

TET-harjoitteluni Talous ja nuoret TATissa

Olen Martinlaakson koulun yhdeksäsluokkalainen ja suoritin kahden viikon mittaisen TET-jakson Talous ja Nuoret TATissa. Olen kiinnostunut taloudesta ja toimistotyöstä, joten kun TATin ilmoitus osui silmään halusin heti hakea TET-paikkaa.

Pääsin TATilla tekemään ja seuraamaan kaikennäköisiä asioita. Tutustuin TATin palvelupolun eri osa-alueisiin ja kirjoitin havaintojani ylös. Pääsin myös kehittelemään Duunikoutsi-sovellusta ja oli hauska nähdä, kuinka omat havaintoni huomioitiin. Osallistuin useaan Teams-palaveriin, joissa pääsin seuraamaan eri tapahtumien suunnittelua ja valmistelua. Pääsin jopa osallistumaan opeTAT-tapahtumaan, mihin liittyvässä Teams-palaverissa olin ollut aiemmalla viikolla. Kävin myös etäTET-studiolla ja sain nähdä millainen se on, sekä kuulla mitä etäTET-viikon aikana tulee tapahtumaan. Pääsin myös seuraamaan mahdolliseen kaupantekoon liittyvää tapaamista, mikä oli mielenkiintoista.

Pääsin kahden viikon aikana harjoittelemaan tekstinkäsittelytaitojani tekemällä nimilistoja etäTETin striimien nimiplansseja varten, sekä etsimällä yhteystietoja ja kirjaamalla niitä exceliin. Harjoittelin viikkojen aikana myös itsensä johtamista etätyöpäivän myötä.

Parhain asia TATissa oli ehdottomasti työyhteisö, kaikki olivat älyttömän mukavia ja innokkaita ottamaan myös tettiläisen mukaan. Pääsin TET-jakson aikana hyödyntämään ja harjoittelemaan monenlaisia taitoja kuten sosiaaliset taidot, tekstinkäsittelytaidot sekä itsensä johtaminen.

Pääsin haastattelemaan henkilöstöpäällikköä Jennyä Holmingia HR-työhön liittyen ja Liisa Tenhunen-Ruotsalaista johtajan työhön liittyen. Haastattelut olivat todella mielenkiintoisia ja pääsin kuulemaan heidän urapoluistaan sekä työtehtävistään.

Olin yhden päivän Yrityskylässä kahden muun tettiläisen kanssa. Päivä oli todella hauska ja pääsin seuraamaan Yrityskylän toimintaa työntekijän näkökulmasta. Osallistuimme myös päivän aikana TATSIin, eli koko TATin henkilöstön yhteiseen kokoukseen, jossa pääsimme Yrityskylän tettiläisten kanssa esittäytymään.

TET-paikkana TAT oli todella antoisa ja mielenkiintoinen. Sain tutustua monipuolisesti TATin toimintaan ja eri työtehtäviin. Parhain asia TATissa oli ehdottomasti työyhteisö, kaikki olivat älyttömän mukavia ja innokkaita ottamaan myös tettiläisen mukaan. Pääsin TET-jakson aikana hyödyntämään ja harjoittelemaan monenlaisia taitoja kuten sosiaaliset taidot, tekstinkäsittelytaidot sekä itsensä johtaminen. Ennen TET-jaksoa jännitti paljon, mutta kaikki sujui hyvin ja minulle jäi todella hyvä kuva TATista työpaikkana. Suosittelisin TATia TET-paikaksi kenelle tahansa kuka on kiinnostunut taloudesta, yrittäjyydestä, asianntuntijatyöstä tai toimistotyöstä.

Enni Kiskola

Kirjoittaja on kasiluokkalainen, joka suoritti TET-jaksonsa Talous ja nuoret TATissa marraskuussa 2022.