MAAILMAN SUURIN ETÄTET 2023

Työelämäkokemuksia jokaiselle nuorelle!

Maailman suurin etäTET 6.-10.11.2023

Maailman suurin etäTET on digiyhteyksillä toteutettu työelämään tutustumisjakso yläkoululaisille, lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville. Viikon mittaisessa etäTETissä tutustutaan eri alojen töihin, yrityksiin ja urapolkuihin. EtäTET tarjoaa laajan näkymän tulevaan työelämään ja toimii loistavana lisänä perinteisen TET-jakson rinnalla. Vuonna 2022 etäTETiin osallistui ennätykselliset yli 6000 nuorta ympäri Suomen.

Maailman suurin etäTET mahdollistaa ensimmäiset työelämäkokemukset jokaiselle nuorelle.

Viikko täynnä työelämäkokemuksia

EtäTET-viikon ohjelma

Maailman suurin etäTET on viiden päivän kokonaisuus. Kunkin päivän ohjelmasta vastaa tietty toimiala. Päivien ohjelma koostuu yritysten esittelyistä, mielenkiintoisten tyyppien uratarinoista, työelämätaitoja kerryttävistä tehtävistä ja muusta mielenkiintoisesta sisällöstä. EtäTET viikon aikana tutustutaan useisiin eri työnantajiin.

EtäTET viikon ohjelma julkistetaan syksyn 2023 aikana.

Laaja näkymä työelämään

Miksi etäTET?

Yksi viikko, monta alaa ja kymmeniä työnantajia. EtäTET on nuorelle loistava mahdollisuus tutustua työelämän monipuolisuuteen matalalla kynnyksellä. Osallistuminen on mahdollista jokaiselle kasi- ja ysiluokkalaiselle, lukiolaiselle ja ammattiin opiskelevalle ympäri Suomen.

Korvaako etäTET perinteiset TET-jaksot? ”No tuskin. Eikä ole tarkoituskaan. EtäTETiin osallistuminen tarjoaa kuitenkin kattavan kuvan työelämästä. Lisäksi se tarjoaa nuorelle kokemuksen myös asiantuntijatöistä, joka perinteisessä TET-jaksossa jää usein saamatta. EtäTET ja perinteinen TET täydentävät toisiaan”, toteaa Nuorten työelämä asiantuntija Riikka Ahonvala.

Useita tapoja osallistua

Miten toteutan etäTETin koulussa?

EtäTET tarjoaa monia toteutus- ja osallistumisvaihtoehtoja perusopetukseen ja toiselle asteelle. EtäTET voi olla perusopetuksen TET-jakso, oppiainerajat ylittävä MOK- tai teemaviikko, päivän mittainen tutustuminen yhteen alaan tai oppitunti, jossa työelämä liitetään oppitunnin aiheisiin. Parhaan hyödyn etäTETistä saa toki irti osallistumalla koko viikon ohjelmaan.

EtäTETtiin voi valmistautua esimerkiksi 1-3 oppitunnin mittaisella oppimispaketilla. Löydät oppimispaketin, TET-sopimuspohjat, TET-todistuksen sekä opon ja open infopaketin tämän sivun kohdasta ”materiaalit” syksyn aikana.

Ohjelma uudistuu

Viime vuoden ohjelma näytti tältä

Tänä vuonna luvassa on entistä upeampi kokonaisuus.

Opettaja! Ilmoita oppilaasi mukaan tästä.

Tällä lomakkeella opo tai opettaja voi ilmoittaa oppilaitaan etäTETiin. Parhaan hyödyn etäTETistä saa kun osallistuu koko viikon ohjelmaan. EtäTETiin voi kuitenkin osallistua vaikka vaan yhtenäkin etäTET-viikon päivänä. Tervetuloa mukaan!

Ilmoita tästä

Hei nuori! Haluatko mukaan?

Haluatko tutustua TET-jakson aikana useiden eri alojen yrityksiin ja uramahdollisuuksiin? Jos vastasit kyllä, voit pyytää opoasi tai opettajaasi ilmoittamaan sinut mukaan Maailman suurimpaan etäTETiin. Alta löydät valmiin viestin jonka voit lähettää opollesi tai opettajallesi.

Lähetä tämä viesti opollesi tai opettajallesi.

Yhdessä Guinnesin ennätystenkirjaan?

EtäTET on Maailman suurin! Siksipä aiomme ehdottaa etäTETiä Guinnesin ennätysten kirjaan maailman suurimpana nuorten työelämään tutustumistapahtumana. Viime vuonna, marraskuussa 2022 työelämään tutustui etäTETissä yli 6000 nuorta. Tehdäänkö yhdessä tänä vuonna uusi ennätys?

 

Vuonna 2022 etäTETiin osallistui ennätysmäärä nuoria ympäri Suomen!

Ennätykselliset 6000

osallistujaa vuonna

Jopa 274

oppilaitosta

Osallistujia 88

paikkakunnalta

Materiaalit kouluille

Tästä löydät 1-3 oppitunnin mittaisen oppimispaketin etäTETiin valmistautumista varten, TET-sopimuspohjat, TET-todistuksen sekä Opoille ja opettajille tarkoitetun infopaketin 

Oppimispaketti

TET-sopimuspohja ja TET-todistus

Opon ja opettajan infopaketti

EtäTET kuvapankki

Postaus koulun someen? Viestinnän materiaaleja kumppanille?
Täältä löydät valmiita etäTET kuvia ja graafikoita vapaasti käytettäväksi.

Kuvapankki löytyy täältä..

Kysyttävää etäTETistä?

Ota yhteyttä.

Riikka Ahonvala

Nuorten työelämäasiantuntija

riikka.ahonvala@tat.fi

050 524 2568