/ Uutinen

Euroopan suurin nuorten bisnestapahtuma Takeoff Slushin yhteydessä

Nuoret haluavat lisää opetusta yrittäjyydestä ja työelämästä, selviää Taloudellinen tiedotustoimisto TATin teettämästä tutkimuksesta. Myös nuorille suunnatun Takeoff-bisnestapahtuman suosio kertoo nuorten kiinnostuksesta yrittäjyyttä kohtaan.

Startup-tapahtuma Slushin yhteydessä järjestetty Slush Youth on kasvanut muutamassa vuodessa Euroopan suurimmaksi nuorten bisnestapahtumaksi. Takeoffiksi nimen vaihtanut tapahtuma kerää 400 lukiolaista ja ammattikoululaista Pohjoismaista 5.12. oppimaan yrittäjyyden ja tulevaisuuden työelämän taitoja.

”On hienoa seurata, miten nuoret opiskelevat innokkaasti yrittäjyyden perustaitoja ja tutustuvat startup-maailmaan. Uskomme, että Takeoff on nimensä veroinen Slushin sivutapahtuma ja se kannustaa nuoria yrittäjyyden pariin. Ei yhtään yllättäisi, jos joku tämän vuoden osallistujista löytyisi jo ensi vuonna Slushista pitchaamassa omia ideoitaan”, Slushin varatoimitusjohtaja Alexander Pihlainen kommentoi.

Takeoffissa on ohjelmassa vaikuttavia puheenvuoroja bisnesmaailman eri näkökulmista, innostavia workshopeja sekä vierailu Slushiin. Takeoffin järjestää Taloudellinen tiedotustoimisto TAT. Mukana Takeoffin järjestelyissä ovat myös Nuori Yrittäjyys NYStartup High School ja Haaga-Helia, jonka tiloissa tapahtuma järjestetään.

Yrittäjyys ja työelämätaidot kiinnostavat

Yläkoululaiset ovat tällä hetkellä innokkaampia perustamaan yrityksen kuin toisen asteen opiskelijat. Heistä lähes puolet ilmoittaa halunsa yrityksen perustamiseen, kun taas lukiolaisista ja ammattiin opiskelevista halukkaita yrittäjiä on reilu kolmannes. Tulokset käyvät ilmi TATin teettämästä ja T-Median toteuttamasta Kun koulu loppuu – Nuorten tulevaisuusraportti 2018 -tutkimuksesta.

Koulussa pitäisi toisen asteen opiskelijoiden mielestä olla enemmän yrittäjyyteen liittyviä opintoja. Ammattiin opiskelevista 36 prosenttia ja lukiolaisista jopa 44 prosenttia kaipaa aiheesta lisää opetusta. Tutkimuksen mukaan koulu ei opeta riittävästi yrittäjyyteen kytköksissä olevia taitoja, kuten taloustaitoja, epävarmuuden sietämistä ja riskinottokykyä.

”Nuorille pitää tarjota enemmän bisnesopintoja toisella asteella. Mitä paremmat tiedot ja taidot koulu antaa liike-elämästä ja yrittäjyydestä, sitä rohkeampia nuoret ovat, ja sitä paremmat eväät nuoret saavat tulevaisuuden työelämään ”, TATin Bisneskurssien kumppanuuspäällikkö Heidi Puolitaival kommentoi.

Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa 17.9. Lue lisää tapahtumasta ja katso tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen täältä.