/ Uutinen

Finanssiala toteuttaa keväällä etäTET-viikon

TATin ja Oikotien kehittämää, toimialojen käyttöön suunnattua EtäTET-mallia kokeillaan ensimmäistä kertaa huhtikuussa. Mallin ottaa käyttöön Finanssiala, joka toteuttaa kokonaan etänä tapahtuvan työelämään tutustumisjakson. Viikon kestävälle jaksolle voivat osallistua yläkoululaiset ympäri Suomea.

Finanssialan etäTET:issä yläkoululainen pääsee tutustumaan finanssitoimialaan ja alan eri yrityksiin. Nuoret vierailevat etäyhteyksillä alan eri yrityksissä. Mukaan mahtuu 200 nuorta ympäri Suomea ja osallistua voi kuka tahansa viikolla 16 TET:issä oleva nuori.

– Korona peruutti monelta nuorelta kesätyöt, harjoittelut ja muun työelämään tutustumisen. Finanssiala jäsenyrityksineen vastaa poikkeusolojen myötä syntyneeseen kysyntään tarjoten virtuaalisia TET-paikkoja nuorille, kertoo Finanssiala ry:n yhteiskuntasuhteiden asiantuntija Elisa Gebhard.

Ilmoittautuminen tapahtuu nuoren oman opinto-ohjaajan kautta. Opinto-ohjaaja ilmoittaa lomakkeen kautta, kuinka monta nuorta heidän koulustaan osallistuu etäTET-viikkoon. Ilmoittautuminen on sitova. Lomakkeen lähettämisen jälkeen opinto-ohjaaja saa myöhemmin sähköpostiinsa lisätietoa ja ohjeet etäTET:in toteuttamista varten.

Myös yksittäinen oppilas voi myös itse hakea etäTET-paikkaa, jolloin nuori pääsee harjoittelemaan työpaikan hakemista. Ilmoittautumisesta tulee oppilaalle jatko-ohjeet, jossa oppilaan omalla opinto-ohjaajalla iso rooli. Opo vastaa ilmoittautuneen oppilaan ja mahdollisesti muiden oppilaiden ohjaamisesta etäTET:iin.

TATin työelämäasiantuntija Anna Nuorteva odottaa ensimmäistä kokonaisen toimialan etäTET:iä innolla.

– Hienoa, että Finanssialan yritykset ottavat rohkeasti etäTET-mallin käyttöön ja antavat näin monelle nuorelle mahdollisuuden ensimmäiseen työelämäkokemukseen. Yrityksen sekä opon tueksi TET-jaksoon valmistautuessa meillä on paljon materiaalia Kun koulu loppuu -sivustolla, Nuorteva kertoo.

Yritysten yhteyshenkilö etäTET-järjestelyjen osalta on Oikotien projektiasiantuntija Ilari Äijälä.

– Valtakunnallisen etäTET-viikon tarjoaminen on hienoa edelläkävijyyttä Finanssialalta. Uskon, että vaikka jossain vaiheessa palattaisiinkin astetta normaalimpaan työelämään, niin etäTET kannattaa pitää hyvänä vaihtoehtona myös tulevaisuudessa. Se antaa yhä useammalle nuorelle mahdollisuuden paikkakunnasta riippumatta tutustua sellaisiin aloihin tai työpaikkoihin, joita ei löydy nuoren omalta paikkakunnalta.

Lue lisää Finanssialan etäTET:istä