/ Artikkeli

Heidi haaveilee sairaalafyysikon urasta

Heidi Malinen, sovelletun fysiikan opiskelija

En vielä lukiossa tiennyt, mikä minusta tulisi isona. Juttelin opinto-ohjaajan kanssa kiinnostuksen kohteistani. Olin innostunut luonnontieteistä ja erityisesti fysikaaliset ilmiöt ja avaruus kiehtoivat minua.

Näin ollen sovelletun fysiikan opinnot Itä-Suomen yliopistossa olivat luonnollinen vaihtoehto. Opinnoissa on yllättänyt se, kuinka paljon matematiikkaa niihin kuuluu. Emme enää laske, vaan pureudumme syvällisemmin lukiossa opittuihin tekniikoihin sekä teorioihin ja todistamme niitä.

Opiskelemme matematiikkaa, jotta ajattelutaitomme kehittyvät ja ymmärtäisimme paremmin luonnontieteitä. Opinnot ovat haastavia, mutta minua motivoi se, että voin ymmärtää maailman toimintaa paremmin fysiikan lakien avulla.

Opintomme koostuvat luennoista, labrakursseista ja laskuharjoituksista, joita teemme yhdessä opiskelutovereiden kanssa. Se on hyvä menetelmä, sillä saan apua muilta vaikeissa tilanteissa ja voin jakaa omaa osaamistani. Laitoksemme opiskelijamäärä on suhteellisen pieni ja opiskelijoita vuosikurssillamme on parisenkymmentä. Se mahdollistaa yksilöllisemmän opetuksen.

Sovelletussa fysiikassa on kolme suuntautumisvaihtoehtoa: lääketieteellinen, laskennallinen ja ympäristöfysiikka.

Kun valmistun, minusta tulee fyysikko. Töitä riittää varmasti jokaiselle, ja voimme työskennellä esimerkiksi yrityksissä, tutkimuslaitoksissa tai sairaaloissa. Suurin osa kuitenkin toimii tutkijoina.

Itse haaveilen sairaalafyysikon urasta. Se on hyvä vaihtoehto sellaiselle, jota kiinnostaa myös lääketiede. Voin työskennellä esimerkiksi sairaalassa syöpähoitojen tai magneettikuvauksen parissa, kehittää teknologiaa ja vastata laitehankinnoista.

 

Sovellettu fysiikka, Kuopio

Koulutamme asiantuntijoita ratkaisemaan vaativia globaaleja haasteita – ilmastonmuutos, ikääntyminen, kestävä tuottavuus. Näitä haasteita taklaamme laskennallisen, lääketieteellisen ja ympäristöfysiikan keinoin. Panostamme tutkimuksen lisäksi merkittävästi myös opetuksen kehittämiseen lähtökohtana oppijakeskeinen oppiminen.

#sovellettufysiikka #inverseproblems #medicalphysics #aerosolphysics #flippedlearning

Tutustu tarkemmin Itä-Suomen yliopistoon

Teksti: Virvamaria Toikka
Kuva: Iita Sillanpää