/ Uutinen

Hyvää työtä nuori -dialogeihin ja tapahtumaan perustuva Hyvän työn ja tulevaisuuden manifesti on julkaistu

Keväällä 2021 toteutettiin kaksi dialogitapahtumaa Talous ja nuoret TATin Yrityskylissä, ottaen mukaan nuoria, kuullaksemme, että mitä he odottavat työelämältä tulevaisuudessa. Dialogitapahtumat toteutettiin SITRAn Erätauko-menetelmällä, pohjautuen TATin tekemään Nuorten tulevaisuusraporttiin 2021

Hyvää työtä nuori- tapahtumakokonaisuus huipentui 30.9. toteutuneeseen Hyvää työtä nuori- verkkotapahtumaan. Tapahtuma kokosi linjoille yli 860 katsojaa ja tapahtumapäivänä Twitter-tunniste #HyvääTyötäNuori nousi parhaimmillaan Suomi Twitterin 3. sijalle. Tämä osoittaa, että nuoret, työ ja tulevaisuus sekä yhdessä asioiden eteen toimiminen innostaa ja kokoaa yhteen toimijoita laajasti yhteiskunnan eri kentiltä.

Tilaisuuksissa kuultiin nuoria ja etsittiin ratkaisuja hyvän työn ja tulevaisuuden rakentamiseen. Nuorten lisäksi kuultiin tutkijoita, päättäjiä, yrityksiä ja nuorten kanssa eri sektoreilla työskenteleviä ammattilaisia. Tilaisuuksissa etsittiin vastauksia siihen, mitä nuoret odottavat työelämältä ja tulevaisuudelta, sekä kuinka nuorten hyvinvointia voidaan tukea.

Itla, Varma ja Talous ja nuoret TAT ovat koonneet tapahtuman päänostot Hyvän työn ja tulevaisuuden -manifestiksi. Manifesti on suunnattu oppilaitoksille, työpaikoille sekä asiantuntijoille, jotka työskentelevät nuorten kanssa.

Manifestin viisi teesiä

  1. Jokaiselle nuorelle mahdollisuus rakentaa itsensä näköinen elämä
  2. Nuorten vahvuudet ja mahdollisuudet näkyviksi
  3. Nuorille vaikutusvaltaa heitä koskeviin asioihin
  4. Huolenpitoa työkyvystä ja työhyvinvoinnista
  5. Jokaiselle nuorelle hyvä ensimmäinen työkokemus

 Yritteliäs, aktiivinen kansalaisuus tähtäimessä kaikille

Talous ja nuoret TAT toimii, jotta jokainen nuori innostuu työelämästä, osaa hallita omaa talouttaa ja tahtoo toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä. Tätä tehtävää teemme 13 eri alueellisessa pisteessä, kannustaen lapsia ja nuoria löytämään omia vahvuuksiaan ja kokeilemaan eri tavoin, mitä työelämässä tarvitaan.

Kuluneena vuonna olemme myös pyrkineet poikkeusajassa järjestämään nuorille työelämäkokemuksia mm. Maailman suurimman etäTETin kautta, jonka järjestimme lähes 4000 nuorelle, yhdessä viiden eri toimialaliiton kanssa marraskuussa.

Nuorten tulevaisuusraporttimme mukaan yli 56% nuorista odottaa innolla tulevaisuudessa työelämään astumista. Meidän kaikkien työelämässä jo toimivien on hyvä olla valmiina uusiin sukupolviin ja kutsua heidät mukaan rakentamaan yhteistä tulevaisuutta!

Lue Hyvää työtä nuori -manifesti alta: