/ Artikkeli

Kestävän kehityksen ammattilaisen työnäkymät ovat hyvät

Jaakko Tarvainen, 26, kestävän kehityksen koulutus, ympäristösuunnittelija “Halusin opiskella alaa, jossa voisin parantaa maailmaa konkreettisemmin. ”

ABINA

Pidin lukiossa etenkin maantiedosta ja historiasta. Tähtitiede oli myös hauskaa. Hain lukion jälkeen Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan yhteiskuntapolitiikkaa. Pääsin sisään, mutta opinnot eivät tuntuneetkaan omalta. Halusin opiskella alaa, jossa voisin parantaa maailmaa konkreettisemmin. Sitten löysin HAMKin kestävän kehityksen koulutuksen – onneksi, sillä tämä on minun juttuni. Tunnen viimein tekeväni asioita yhteiseksi hyväksi.

HAMKISSA

Täällä opiskelevien on mahdollista saada erinomaiset valmiudet työelämään. Teemme paljon ryhmätöitä ja tutustumme eri yritysten toimintaan. Olemme tehneet osana opintojamme myös erilaisia projekteja yritysten ja yhteisöjen kanssa. Opettajamme ovat osaavia, ja on hienoa, että he jaksavat järjestää projektitöitä. Yllätyin siitä, miten hauska opiskeluympäristö täällä on. Me opiskelijat vietämme paljon vapaa-aikaa yhdessä.

TÖISSÄ

Meillä on kaksi harjoittelua. Toinen on perusharjoittelu ja toinen esimiesharjoittelu. Itse tein esimiesharjoitteluni ensimmäiseksi, sillä aiempi kesätyöni hyväksiluettiin harjoitteluksi. Vastasin jätehuoltoyrityksen noutopalvelusta ja kesätyöntekijöiden ohjaamisesta. Se oli itse asiassa juuri sellaista työtä, jota haluaisin tehdä jatkossakin.

Työharjoittelu on hyvin tärkeä osa työllistymistä. Kaikkea ei voi oppia koulun penkillä. Hyvän paikan saa, kun jaksaa olla aktiivinen ja uskaltaa soitella työnantajalle.
Työnäkymät ovat alalla aika hyvät. Työpaikkoja on tarjolla niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Lisää tietoa: www.hamk.fi/luonnonvara

HAMKin luonnonvara-alan koulutukset:

  • Maatilatalous, agrologi (AMK)
  • Hevostalous, agrologi (AMK)
  • Maisemasuunnittelu, hortonomi (AMK)
  • Puutarhatalous, hortonomi (AMK)
  • Metsätalous, metsätalousinsinööri (AMK)
  • Kestävä kehitys, ympäristösuunnittelija (AMK)
  • Bio- ja elintarviketekniikka, insinööri (AMK)

Teksti: Johanna Nykopp, kuva: Teemu Granström

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä HAMKin kanssa.