/ Artikkeli

Kolme kysymystä rohkeudesta: Teemu Packalén

Kysyimme kiehtovilta suomalailta henkilöiltä, mitä rohkeus heille merkitsee ja milloin he ovat olleet erityisen rohkeita. Osa 4/10.

1. Kerro esimerkki omasta elämästäsi: Missä tilanteessa rohkeutesi on tullut erityisesti esiin?

Mä olin pitkään työelämässä ns. virastoaikojen mukaisesti klo 8-16. Vuonna 2014 valmistuin työteknikoksi, mutta päätin samalla lopettaa päivätyöt. Halusin panostaa 110 prosenttia urheiluun. Se oli rohkea teko, sillä se ei ollut taloudellisesti ollenkaan järkevää. Mulla oli pienet sponsoritulot ja osa-aikainen työ lastenkodissa urheilun ohella. Mut intohimo urheiluun oli suuri.

Opiskeluaika oli rankkaa. Aamulla oli klo 6.00 treenit, olin töissä klo 8.00–16.00, sitten nopea välipala, illaksi treeneihin ja iltatreenien jälkeen iltakouluun. Oli rankkaa urheilla tosissaan ja käydä koulua samaan aikaan. Ja piti olla kunnianhimoinen työpaikallakin. Mut mä uskoin koko ajan itseeni. Ja mitä mä saavutin? Mä saavutin tutkinnon ja sen, mitä mä halusin urheilun puolelta saavuttaa. Ja kyllä kannatti, sillä nyt mä olen UFC-ottelija, täyspäiväinen ammattiurheilija. Mutta totta kai urheilun puolella – matka on vasta alussa.

2. Kuka on sinun rohkea esikuvasi?

Teemu Selänne. Se, miten hän on ollut perustamassa Lastenklinikoiden Kummit ry:tä ja mukana niissä jutuissa. Ja se, miten Selänne hallitsee omaa mediakuvaansa. Hänestä ei kirjoiteta koskaan mitään pahaa roskalehtiin. Rohkea äijä, uskaltaa olla oma itsensä.

3. Miten kannustaisit toista löytämään oman rohkean polkunsa elämässä?

Tätä mä sanon aina lastenkodissakin työskennellessäni: taustoista ja lähtökohdista riippumatta vain taivas on rajana, jos vaan uskot itseesi. Mä olen itse ollut tarkkailuluokalla ja silti mulla on hyvä tutkinto ja mä olen ammattiurheilija. Ja vain siksi, että mä olen uskonut siihen mitä mä teen. Jos sä uskot siihen mitä sä teet, sä pystyt ihan mihin vaan.

Kuka?

Vapaaottelija Teemu Packalén solmi heinäkuussa 2015 UFC-sopimuksen. Ultimate Fighting Championship on arvostetuin ja seuratuin yhdysvaltalainen vapaaottelutapahtumia tuottava organisaatio.

Katso, miten Teemu toteuttaa omaa unelmaansa:

https://youtu.be/d-aQHMK24lA