/ Artikkeli

Kymmenen vinkkiä kotona opiskeluun!

Kouluissa on nyt siirrytty etäopetukseen.

Etäopiskelu mahdollistaa opiskelun kotisohvalta käsin. Kotona opiskelussa onkin hyvää se, että siellä on yleensä rauhallisempaa ja siksi voi olla helpompi keskittyä opiskeluun. Lisäksi sinulla on vapaus valita, missä järjestyksessä esimerkiksi läksysi teet. Kuitenkin tärkeää on muistaa, että opintojesi edistyminen on omalla vastuullasi. Luet sitten kokeisiin, teet läksyjä tai opettelet jonkun uuden taidon, kotona opiskeleminen voi vaatia pientä harjoittelua. Tässä artikkelissa kerromme kymmenen vinkkiä kotona opiskeluun! 

 

  1. Tee kotona opiskelusta mahdollisimman mukavaa, jotta pystyt keskittymään. Sängyssä opiskelu ei sovi kaikille huonon asennon ja väsymisen vuoksi. Kokeile esimerkiksi opiskella niin, että jätät kännykkäsi ja avoimen television toiseen huoneeseen. Testaa myös miltä tuntuu, jos rauhallinen musiikki soisi taustalla. 
  2. Tee tilaa koulukirjoille, tietokoneelle ja muistiinpanoille. Katso, että huoneessa on tarpeeksi valoa. Siisti työpöytä parantaa keskittymistä. 
  3. Aseta itsellesi aikatavoite eli deadline, jonka aikana tehtävät ovat tehtynä. Voit vaikka laskea kuinka paljon oppikirjasta on tekemättä, kuinka paljon aikaa sinulla on jäljellä ja jakaa tehtävät sopivasti. Tekemisen aikatauluttaminen päivän aikana jättää myös aikaa tärkeälle vapaa-ajalle. 
  4. Kokeile aloittaa vaikeimmasta tehtävästä. Kysy rohkeasti apua, mikäli tehtävä tuntuu liian vaikealta. Jos apua ei ole saatavilla, siirry helpompiin tehtäviin. Tärkeintä on, että yritit. 
  5. Jos kohtaat vaikeita sanoja tai termejä, selvitä mitä ne tarkoittavat. Kirjoita itsellesi muistinpanoihin mitä termi tarkoittaa. 
  6. Muista pitää taukoja. Opiskeluun voi mennä nopeasti monta tuntia, muista siksi pitää taukoja. Työt etenevät paremmin, kun syöt, venyttelet tai lähdet vaikka lähimpään puistoon kävelylle! 
  7.  Järjestä videotapaamisia. Opiskelu voi tuntua mukavammalta porukassa, joten miksi ette pitäisi verkon välityksellä videokokouksia. Videokokouksen aikana voitte tehdä esimerkiksi ryhmätöitä, jakaa uutisvinkkejä, ja kysellä toisiltanne aiheisiin liittyviä kysymyksiä. Myös kuulumisten vaihto on tärkeää, että aivot saavat tauon opiskeluista. 
  8. Jätä kertaamiselle aikaa. Muistele ja kertaa, mitä juuri opit. Jos jokin asia tuntui vaikealta syvenny vielä siihen. Opittuun kannattaa palata seuraavana päivänä, silloin se jää paremmin muistiin. 
  9. Seuraa Wilmaa ja muita opettajien käyttämiä kanavia aktiivisesti. Opettajat ilmoittavat läksyistä ja tehtävistä esimerkiksi Wilmassa.  
  10.  Jos ajatukset harhailevat tai ahdistaa, voit kokeilla mediaatioharjoituksiaRauhoittumiseen löytyy paljon apuja esimerkiksi Youtubesta ja eri sovelluksista. Tietotulvaan voi auttaa myös se, ettei jatkuvasti katso uutisia.