/ Artikkeli

Lukion jälkeinen elämä on mahdollisuuksia täynnä

Mitä lukion jälkeen? Minkä alan valitsisin ja minne hakisin opiskelemaan?

Ala- ja opiskeluvalinnat tuottavat päänvaivaa monelle nuorelle. Tietoisuus valinnan mahdollisuuksien määrästä on kasvanut, ja yleisessä keskustelussa korostuvat huolet siitä, mihin maailma ja työelämä on menossa. Suurin osa lukiolaisista (87 %) kuitenkin luottaa siihen, että oma paikka työelämässä löytyy ja työelämää odotetaan innolla.

Kun koulu loppuu – Opas lukion jälkeiseen elämään on kattava tietopaketti tulevaisuuttaan suunnitteleville lukiolaisille, nuorten vanhemmille sekä opoille ja se antaa vaihtoehtoja kysymykseen, mitä lukion jälkeen. Neljä abia kertoo omista tulevaisuudensuunnitelmistaan, ja ekokosmetiikkasarjan taidelukiossa ideoinut 20-vuotias teekkari Lumi Maunuvaara sekä koodauskoulua pyörittävä 18-vuotias Niklas Ansamaa jakavat tarinansa siitä, mitä voi saada aikaan, kun lähtee rohkeasti tekemään omaa juttuaan.

Oppaasta löydät lisäksi tietoa tulevaisuuden toimialoista sekä yliopistoissa ja korkeakouluissa opiskelevien nuorten tarinoita. Voit lukea myös avoimesta korkeakoulusta vaihtoehtoisena reittinä korkeakouluopintoihin ja saat myös parhaat vinkit kesätyönhakuun.

Oppaan painettu versio on jakelussa kaikissa Suomen lukioissa. Lisäksi se julkaistaan kolmiosaisena liitteenä Helsingin Sanomien tablet-versiossa sekä Oikotie Työpaikat -sivustolla. Näin se tavoittaa entistä laajemmin myös nuorten päätösten tukena olevat vanhemmat. Oppaan artikkelit sekä yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoiden tarinat julkaistaan kevään aikana myös Kunkoululoppuu.fi-sivustolla sekä Oikotie Työpaikoissa.

Lisätietoa toimialoista, yliopistoista ja korkeakouluista sekä videoita ammattilaisten ja opiskelijoiden tarinoista löydät myös Kunkoululoppuu.fi-sivustolta.

Kun koulu loppuu – Opas lukion jälkeiseen elämään -julkaisun on tuottanut Sanoma Media Finland ja Oikotie Työpaikat yhteistyössä Taloudellinen tiedotustoimisto TATin kanssa.

Kunkoululoppuu_2019_Opas_lukion_jalkeiseen_elamaan

Löydät julkaisun myös täältä.