/ Artikkeli

Lukiossa Kia oli kiinnostunut monista aiheista, mutta valitsi biologian

Kia Rautakivi, biologia

Olen aina pitänyt luonnosta ja biologia tuntui aika lailla omalta valinnalta. Olin lukiossa kaikkiruokainen, olin kiinnostunut historiasta, biologiasta, maantiedosta ja psykologiasta. Olen kotoisin Helsingistä ja olin alun perin ajatellut lähteä Skotlantiin, mutta Helsingistä katsottuna Oulu on melkein yhtä kaukana. Tiesin jo silloin, että haluan ryhtyä opettajaksi.

Opiskelussa parasta on ollut tutustua uusiin ihmisiin ja päästä avartamaan omaa maailmankuvaansa. Täällä pääsee oppimaan uusia asioita ja tekemään kaikkea tosi jännää.

Biologian opintoihin Oulun yliopistossa sisältyy myös paljon käytännönläheisiä kursseja. Kesällä lähdetään käymään kenttäkurssilla ja ollaan viikko Kuusamossa. Lisäksi meillä on solukkoviljelyitä ja genetiikan kursseja, joista on ihan varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Meillä on hyvä opinto-ohjaaja, joka tukee opiskelijoita ja seuraa opintojen etenemistä.

Yllättävintä on ehkä ollut se, kuinka paljon oppimateriaalia meillä on englanniksi. Biologiassa pitää myös osata jonkin verran kemiaa, mikä tuli itselleni vähän yllätyksenä, vaikka olinkin opiskellut kemiaa.

Suosittelen biologiaa luonnosta ja eläimistä pitäville ihmisille, jotka haluavat selvittää mistä koko eliökuntamme koostuu ja miten se on muodostunut. Ekologian puolella voi lähteä kartoittamaan metsiä, kasvillisuutta ja eläimiä. Meillä on myös genetiikan ja solutason puoli, jossa tutkitaan ihan pieniä juttuja. Biologin voit löytää laboratoriosta tai metsästä.

Olen suorittanut kandivaiheeseen sisältyvää työharjoittelua opetustehtävissä. Unelmani on päästä opettamaan kouluun biologiaa ja maantiedettä, kunhan tästä aikanaan valmistun ja löydän hyvän koulun.

Tutustu tarkemmin Oulun yliopistoon!

www.oulu.fi/yliopisto/hakijalle

Teksti ja kuva: Niko Jekkonen