/ Artikkeli

Muista nämä asiat, kun haet TET-paikkaa!

Miten hakea TET-jaksolle?

Miten hakea TET-jaksolle?

Voit joko soittaa työpaikkaan tai mennä paikan päälle esittäytymään ja kyselemään mahdollisuutta TET-harjoitteluun. Näin osoitat rohkeutta ja omatoimisuutta. Samalla voit kysellä mahdollisista työtehtävistä ja ylipäänsä varmistaa, että voit lähettää yritykseen hakemuksesi. Hakemuksen voi myös lähettää suoraan sinua kiinnostavaan paikkaan sähköpostilla. Sähköpostin lisäksi voit myös tehdä videohakemuksen.

Kahden viikon TET-harjoittelun voi suorittaa myös kahdessa eri paikassa.

Muista ainakin nämä asiat kun soitat!

  • Mikäli päätät soittaa, ota selvää yrityksen nettisivuilta keneen voit olla asiasta yhteydessä.
  • Valmistaudu puheluun tekemällä itsellesi muistiinpanot asioista, joita aiot sanoa ja kysyä.
  • Aloita puhelu tervehtimällä ja esittelemällä itsesi: Kuka olet ja mistä koulusta.
  • Kysy onko henkilöllä aikaa puhua työelämään tutustumisesta, jos aikaa ei ole sillä hetkellä, pyydä mahdollisuudesta jättää soittopyyntö tai kysy milloin voisit kysellä asiasta uudestaan.
  • Jos puhelun vastaanottajalla löytyy aikaa, kerro kiinnostuksestasi suorittaa TET-harjoittelu kyseisessä yrityksessä.
  • Tärkeää on muistaa mainita milloin TET-jakso on.
  • Vastaa kohteliaasti ja selkeästi sinulle esitettäviin kysymyksiin.
  • Kirjoita puhelunaikana sopimasi asiat muistiin.

Hakemus

Osoita sähköposti yritykselle ja TET-yhteyshenkilöksi merkitylle henkilölle. Jos et löydä TET-yhteyshenkilöä yrityksen nettisivuilta, voit ottaa yhteyttä esimerkiksi esihenkilöön (näitä voivat olla vaikka myymäläpäällikkö, omistaja, hr-päällikkö). Jos et ole varma kenelle viesti kuuluu osoittaa, voit myös kysyä sähköpostitse kenelle sinun pitäisi lähettää hakemuksesi. Tämän takia on hyvä soittaa yritykseen ennen sähköpostihakemuksen lähettämistä, niin tiedät kenelle se kuuluu lähettää. Kun soitat, pidä vieressäsi kynä ja paperia, niin voit kirjoittaa ylös sähköpostin, johon sitten lähetät hakemuksesi.

Kirjoita sähköpostilla lähetettävään hakemukseen kuka olet ja mistä koulusta, milloin TET-jakso on, missä olet hyvä sekä kerro harrastuksestasi ja osaamisestasi. Kerro myös miksi hait juuri kyseiseen yrityksiin TET-paikkaa. Älä unohda yhteystietojasi. Pidä hakemuksesi selkeänä ja pyydä esimerkiksi vanhempiasi tarkistamaan kirjoitusvirheet. Videohakemus kannattaa pitää korkeintaan kahden minuutin pituisena.

 

Oletko etsimässä TET-paikkaa?

Tutustu eri TET-malleihin

täältä 

Lue lisää TET-jaksosta

täältä