/ Uutinen

Nasdaq kumppaniksi TATin Sijoittajakoulun hyväntekeväisyyssalkkuun

Nasdaq Helsinki ja TAT aloittavat yhteistyön, jossa Nasdaq osallistuu yhteensä 50 000 eurolla TATin Sijoittajakoulun hyväntekeväisyyssalkkuun. Kumppanuus on osa Nasdaqin Euroopan laajuista hanketta, jonka tavoitteena on talous- ja ennen kaikkea sijoitusosaamisen vahvistaminen.

Vuoden 2021 Sijoitusteko -palkinnon voittanut TATin Sijoittajakoulu tarjoaa valmiin sijoittamiseen liittyvän oppikokonaisuuden toisen asteen opiskelijoille. Sijoittajakoulun hyväntekeväisyyssalkku mahdollistaa osallistumisen myös ilman omaa sijoitettavaa pääomaa. Yhteistyö Nasdaqin kanssa on TATille merkittävä ja sillä on tärkeä tasa-arvoa vahvistava vaikutus.

”TATin ja Nasdaqin kumppanuudella saadaan aikaan konkreettista hyvää. Taloustaitojen oppiminen on jokaisen oikeus, eikä sen tulisi katsoa taloudellista asemaa. Hyväntekeväisyyssalkku mahdollistaa lähtökohdista riippumatta jokaiselle kiinnostuneelle oppilaalle tavan kokeilla sijoittamista ja innostua siitä”, kiteyttää TATin toimitusjohtaja Jenni Järvelä.

Nasdaq tukee vuosittain viittä koulua, jotka eivät ole löytäneet paikallista yritystä kumppanikseen. Osana TATin Sijoittajakoulua kunkin koulun oppilaat saavat mahdollisuuden sijoittaa kahden vuoden aikana 5000 euroa Nasdaqin varoja osakkeisiin ja pörssinoteerattuihin rahastoihin.

”Talousosaamiskoulutus tähtää hyvinvoinnin kasvamiseen Suomessa”, korostaa Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman.

”On todella hienoa, että Nasdaq haluaa tukea nuorten taloustaitojen kehittymistä. Samalla pidämme yhdessä huolen, että nuorten sukupolvi hallitsee omaa elämäänsä ja voi hyvin”, täydentää TATin kumppanuuspäällikkö Sanna Fingeroos.

TATin Sijoittajakoulun virallisina kumppaneina toimivat Nordnet, Suomen Osakesäästäjät ja Inderes. Sijoittajakoulun kehitti alun perin historian ja yhteiskuntaopin opettaja Timo Holmström.

TATin Sijoittajakoulusta

Lue lisää TATin Sijoittajakoulusta

TATin sijoittajakoulu