/ Artikkeli

Opiskelu englanniksi mahdollistaa kansainvälisen uran

Toni Koponen, konetekniikan insinööriopiskelija

Olen lapsesta saakka tykännyt nikkaroida ja tehdä käsillä. Peruskoulussa lempiaineitani olivat puukäsityöt ja tekninen työ.

Konetekniikan opinnot valitsin, koska haluan päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia projekteja. Nämä opinnot sopivat juuri sellaiselle, joka tykkää rakennella asioita.

Opiskelin ammattikoulussa merkonomiksi, mutta tiesin jo silloin haluavani kouluttautua lisää. Veljeni on opiskellut konetekniikka, joten minulla oli jo etukäteen käsitys siitä, mitä opinnot pitävät sisällään. Ne alkoivat kiinnostaa.

”Teemme paljon ryhmätöitä ja projekteja, mikä parantaa vuorovaikutustaitoja ja valmistaa myös työelämään.”

 

Ensimmäinen opiskeluvuosi kuluu perusopintojen, kuten matematiikan, fysiikan ja kemian parissa. Koska minulla ei ole lukiokoulutusta joudun tekemään moniin opiskelukavereihini nähden enemmän töitä kursseilla. Se ei kuitenkaan vaivaa minua. Opinnot sujuvat, kun tekee tehtävät ja kuuntelee luennoilla. Tuotantotalouden opinnot suoritamme englanniksi.

Koneinsinööri voi työllistyä esimerkiksi keskitason johtotehtäviin tai suunnittelemaan tai mallintamaan koneita. Itse haluan työnjohtajaksi, sillä pidän vastuusta ja haluan konkreettisesti vaikuttaa työhöni.

Parasta Savonia-ammattikorkeakoulussa on se, että meillä vallitsee todella hyvä henki. Kaikki otetaan mukaan porukkaan. Lisäksi apua voi kysyä koska tahansa niin muilta opiskelijoilta kuin opettajilta.

Teemme paljon ryhmätöitä ja projekteja, mikä parantaa vuorovaikutustaitoja ja valmistaa myös työelämään.
Mechanical Engineering -koulutus antaa teknistä osaamista sekä johtamistaitoja. Opinnot keskittyvät työelämäprojekteihin. Konetekniikan opiskelija suuntautuu joko tuotekehitykseen tai tuotantotekniikkaan.

Lue lisää englanninkielisestä Mechanical Engineering -koulutuksesta Savonian sivuilta.


 

Anssi Virtanen, International Business BBA-opiskelija

Lukion jälkeen menin vuodeksi töihin. Olen todella kilpailuhenkinen ja pidän ihmisten kanssa työskentelystä, niinpä innostuin myynnistä.

Olen kotoisin Iisalmesta, joten Savonia-ammattikorkeakoulu oli paras valinta minulle. Kaikki kurssimme ovat englanniksi ja lisäksi opintoihimme kuuluu myös muita kieliopintoja, joten kielitaitoni on kehittynyt aivan uudelle tasolle.

”Uskon, että hyvä kielitaito on valttikorttini työnhaussa.”

Kansainvälisten opintojen ansiosta olen saanut paljon ulkomaalaisia ystäviä, ja näin oppinut heidän tapojaan ja kulttuuriaan. Parhaat ystäväni ja opiskelukaverini ovat Pohjois-Amerikasta. Lisäksi luokallamme on esimerkiksi kiinalaisia ja vietnamilaisia.

Meillä Savoniassa on äärimmäisen ammattitaitoista ja laadukasta opetusta. Kaikilla opettajilla on erikoisosaamisensa, mikä näkyy kursseilla. Itsenäisen opiskelun lisäksi meillä on paljon käytännöllisiä projekteja. Olemme esimerkiksi innovoineet ja perustaneet yrityksiä.

Koulutusohjelmassani keskitytään kansainväliseen kauppaan. BBA-opinnot valitsin, koska ne mahdollistavat monipuolisesti eri uravaihtoehtoja. Suunnitelmia on helppo muuttaa, sillä voin työskennellä muun muassa myynnin, rahoituksen ja markkinoinnin tehtävissä. Kansainvälinen tutkinto mahdollistaa työskentelyn ulkomailla ja uskon, että hyvä kielitaito on valttikorttini työnhaussa.

Haaveissani olisi joskus työskennellä kansainvälisessä yrityksessä myynnin parissa.
Kansainvälisen liiketalous eli BBA-koulutus antaa eväät kansainvälisen kaupan osaajaksi. Opinnoissa keskitytään yritysten kansainvälistymiseen sekä kansainvälisen kaupan käytänteisiin ja kehitetään yhteistyö- ja kommunikaatiotaitoja.

Lue lisää englanninkielisestä International Business -koulutuksesta Savonian sivuilta.

Teksti: Virvamaria Toikka, kuvat: Teemu Granström

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa.