2. aste: BISNESKURSSIT

BISNESKURSSIT

Osaavat nuoret tulevaisuuden työelämään

Digitaaliset oppimateriaalit toiselle asteelle – lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille. Bisneskurssit tarjoaa materiaaleja oman talouden hallinnan, työelämäosaamisen ja yrittäjyysosaamisen tueksi.

Rekisteröidy TATin Bisneskursseille

Bisneskurssien sisältö ja tavoitteet

Oman talouden hallinnan, työelämäosaamisen ja yrittäjyysosaamisen tueksi on tarjolla kolme kattavaa digitaalisessa oppimisympäristössä olevaa oppimateriaalikokonaisuutta, joilla harjoitellaan keskeisiä tulevaisuustaitoja. Materiaalien esimerkit oikeasta yrityselämästä motivoivat opiskelijoita, ja niiden avulla he oppivat prosesseista ja saavat tietoa työelämästä usealta eri toimialalta. Nuoret oppivat esimerkkien kautta myös kriittistä ajattelutaitoa.

Yhden oppimateriaalikokonaisuuden pituus on 38 tuntia, mutta sisällöistä on mahdollista valita myös pienempiä kokonaisuuksia, jotka sopivat oman opetuksen tueksi. Lisäksi lisämateriaalin avulla kokonaisuutta voi kasvattaa.

Materiaaleja voi opiskella joko täysin opettajan ohjauksessa tai osittain etäopetuksena. Opettajat saavat materiaalin mukana automaattisesti opettajan oppaan ja powerpointin, joiden avulla tehtäviä voi käydä yhdessä tunnilla läpi ja jotka sisältävät mm. ohjeita arviointiin.

Oman talouden hallinta

Talouden ilmiöt ja oma talous, tulojen tienaaminen, vastuullinen kuluttaminen ja luotonotto, säästäminen ja sijoittaminen, arjen hallinta ja itsenäistyminen

Työelämäosaaminen

Työelämän ilmiöt, työn tulevaisuus, työelämätaidot, vahvuudet ja oma osaaminen, työnhaku ja työhyvinvointi

Yrittäjyysosaaminen

Inspiroituminen yrittäjyyteen, yrityksen talous ja tuotteistaminen, yritysmuodot, yrittäjän vastuut ja velvollisuudet, myynti ja asiakaspalvelu, brändäys ja markkinointi, verkostot ja itsensä johtaminen sekä vastuullinen liiketoiminta.

Oman talouden hallinta

Työelämäosaaminen

Yrittäjyysosaaminen

Pedagogiikka

Oppimateriaalin rakenne

Yrittäjyyskasvatuksen oppimateriaalit kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin

Ammatillisen koulutuksen yrittäjyyskasvatukseen on tarjolla kolme maksutonta, digitaalista oppimateriaalikokonaisuutta, jotka perustuvat ammatillisiin opetussuunnitelmiin, soveltuvat kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin ja noudattavat ePerusteiden ammattitaitovaatimuksia.
Materiaalit on tuotettu yhteistyössä Bisnekset verkkoon -hankkeessa.

Ammatillisten yrittäjyysoppimateriaalien käyttöoikeuden lisenssi on CC-BY-NC 4.0. Oppimateriaaleja saa käyttää opetuksessa, muokata ja jakaa, kun mainitsee materiaalin lähteen (Talous ja nuoret TAT). Oppimateriaali ei ole tarkoitettu kaupallisiin tarkoituksiin. Lue lisää lisenssistä.


Yrittäjyyskasvatuksen oppimateriaalit ovat käytännön työn oppimista täydentäviä, ja opettajan on mahdollista muokata omaa kurssipohjaa eri ammattialoille soveltuviksi sekä räätälöidä kokonaisuutta oppijakeskeisesti ja oppilaan liikeidean mukaan. Oppimateriaaleja opiskellaan TATin oppimisympäristössä. Halutessaan niitä voi käyttää myös lukio-opetuksessa.

Oppimateriaalit ovat selkokielisiä. Tarjolla on oppimateriaalit seuraaviin tutkinnon osiin:

Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta, yrittäjyyden osa, 1 osp

Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp

Yrityksessä toimiminen, 15 osp

Opintojaksot avoimessa yliopistossa

TATin ja Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston yhdessä tuottamat opintojaksot tarjoavat yksinkertaisen keinon täyttää lukioille lukiolaissa asetettu velvoite korkeakouluyhteistyöstä. Toisin kuin avointen yliopistojen opinnot normaalisti, ovat yhteistyössä tuotetut opintojaksot sekä oppilaitoksille että opiskelijoille maksuttomia, ja verkossa suoritettavina niitä voi opiskella kaikkialla Suomessa.

Opintosuoritus hyväksiluetaan sekä lukion että Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opintoihin. Muissa yliopistoissa opintopisteet tulee hakea erikseen. Kukin lukio myös tekee omat linjauksensa lukiossa hyväksyttävien opintopisteiden määrän suhteen.

Opintojaksot lukiolaisille

Opintojen suoritusaika

Ilmoittautuminen

Koulutukset opettajille

Järjestämme opettajille maksuttomia etäkoulutuksia, joissa käydään läpi oppimisympäristön käyttöä opetuksessa ja eri tehtävätyyppejä. Koulutuksessa perehdytään myös tuotettujen oppimateriaalien keskeisiin sisältöihin.

Katso TATin järjestämien koulutusten tarkemmat ajankohdat täältä. Katso myös muut maksuttomat koulutuksemme opettajille!

Katso alta Stadin ammatti- ja aikuisopiston yrittäjyystiimin opettajan Marko Heinosen kommentit oppimateriaalien käytöstä ammatillisessa opetuksessa.

Tapahtumat

Materiaalit ja ohjeet

ABOUT TAKEOFF

What is Takeoff?

Takeoff is a business event for young people organized by Economy and Youth TAT. The event inspires students and gives a glimpse into future working life and the start-up world. At Takeoff, high school and vocational school students get to hear speeches of interesting entrepreneur guests, solve problems in workshops run by partners, and network internationally. Yearly Takeoff is attended by a total of 300 young people from Finland, Sweden and Estonia and therefore the language of the event is English.

Earlier the event was known as Slush Youth. In five years over 1 300 students all over Nordics have participated in the event.

Please do not hesitate to contact us should you need further information!

An amazing experience that has set the ground stones for an exciting entrepreneurial career. Coudn’t wish a better explanation and description for what an entrepreneur actually is and does. Big time thanks for Slush and the inspirational Takeoff event.

Gabriel Abrahamsson, Thoren Business School, Sweden Participated Takeoff 2018 as a Team Leader

Ota yhteyttä!

Kaipaatko apua materiaalien käyttöönotossa tai muuten vain lisätietoa? Tavoitat meidät sähköpostiosoitteesta bisneskurssit@tat.fi ma-ke klo 09-15.
Autamme mielellämme! Mikäli et saanut sähköpostiisi tilaamaasi linkkiä, tarkistathan varalta myös roskapostisi.

Muistathan myös, että tarjoamme opettajille kuukausittain maksuttomia koulutuksia materiaaleihimme liittyen. Katso ajankohdat ja lisätietoa Koulutus-sivultamme. Tulemme mielellämme myös paikan päälle kouluille auttamaan materiaalien käyttöönotossa!

Voit myös laittaa viestiä sähköpostitse: bisneskurssit@tat.fi

 

Sanna Fingerroos

Kumppanuuspäällikkö

sanna.fingerroos@tat.fi

044 557 0830

Birgitta Hyyrynen

Projektityöntekijä

birgitta.hyyrynen@tat.fi

046 920 9891

Sari Pajunen

Talouskoordinaattori

sari.pajunen@tat.fi

050 595 6311

Lauri Vaara

Erityisasiantuntija, pedagogiikka ja opettajankoulutus

lauri.vaara@tat.fi

044 077 2373

Mari Hannola-Antikainen

Asiantuntija, nuorten talousosaaminen

mari.hannola-antikainen@tat.fi

050 4725265