BISNESKURSSIT

BISNESKURSSIT

Digitaaliset oppimateriaalit toiselle asteelle – lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille

Bisneskurssit tarjoaa materiaaleja oman talouden hallinnan, työelämäosaamisen ja yrittäjyysosaamisen tueksi.

Bisneskurssien sisältö ja tavoitteet

Oman talouden hallinnan, työelämäosaamisen ja yrittäjyysosaamisen tueksi on tarjolla kolme kattavaa digitaalisessa oppimisympäristössä olevaa oppimateriaalikokonaisuutta, joilla harjoitellaan keskeisiä tulevaisuustaitoja. Materiaalien esimerkit oikeasta yrityselämästä motivoivat opiskelijoita, ja niiden avulla he oppivat prosesseista ja saavat tietoa työelämästä usealta eri toimialalta. Nuoret oppivat esimerkkien kautta myös kriittistä ajattelutaitoa.

Yhden oppimateriaalikokonaisuuden pituus on 38 tuntia, mutta sisällöistä on mahdollista valita myös pienempiä kokonaisuuksia, jotka sopivat oman opetuksen tueksi. Lisäksi lisämateriaalin avulla kokonaisuutta voi kasvattaa.

Materiaaleja voi opiskella joko täysin opettajan ohjauksessa tai osittain etäopetuksena. Opettajat saavat materiaalin mukana automaattisesti opettajan oppaan ja powerpointin, joiden avulla tehtäviä voi käydä yhdessä tunnilla läpi ja jotka sisältävät mm. ohjeita arviointiin.

Oman talouden hallinta

Talouden ilmiöt ja oma talous, tulojen tienaaminen, vastuullinen kuluttaminen ja luotonotto, säästäminen ja sijoittaminen, arjen hallinta ja itsenäistyminen

Työelämäosaaminen

Työelämän ilmiöt, työn tulevaisuus, työelämätaidot, vahvuudet ja oma osaaminen, työnhaku ja työhyvinvointi

Yrittäjyysosaaminen

Inspiroituminen yrittäjyyteen, yrityksen talous ja tuotteistaminen, yritysmuodot, yrittäjän vastuut ja velvollisuudet, myynti ja asiakaspalvelu, brändäys ja markkinointi, verkostot ja itsensä johtaminen sekä vastuullinen liiketoiminta.

Oman talouden hallinta

Työelämäosaaminen

Yrittäjyysosaaminen

Pedagogiikka

Oppimateriaalin rakenne

Yrittäjyyskasvatuksen oppimateriaalit kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin

Ammatillisen koulutuksen yrittäjyyskasvatukseen on tarjolla kolme maksutonta, digitaalista oppimateriaalikokonaisuutta, jotka perustuvat ammatillisiin opetussuunnitelmiin, soveltuvat kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin ja noudattavat ePerusteiden ammattitaitovaatimuksia.
Materiaalit on tuotettu yhteistyössä Bisnekset verkkoon -hankkeessa.

Ammatillisten yrittäjyysoppimateriaalien käyttöoikeuden lisenssi on CC-BY-NC 4.0. Oppimateriaaleja saa käyttää opetuksessa, muokata ja jakaa, kun mainitsee materiaalin lähteen (Talous ja nuoret TAT). Oppimateriaali ei ole tarkoitettu kaupallisiin tarkoituksiin. Lue lisää lisenssistä.


Yrittäjyyskasvatuksen oppimateriaalit ovat käytännön työn oppimista täydentäviä, ja opettajan on mahdollista muokata omaa kurssipohjaa eri ammattialoille soveltuviksi sekä räätälöidä kokonaisuutta oppijakeskeisesti ja oppilaan liikeidean mukaan. Oppimateriaaleja opiskellaan TATin oppimisympäristössä. Halutessaan niitä voi käyttää myös lukio-opetuksessa.

Oppimateriaalit ovat selkokielisiä. Tarjolla on oppimateriaalit seuraaviin tutkinnon osiin:

Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta, yrittäjyyden osa, 1 osp

Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp

Yrityksessä toimiminen, 15 osp

Opintojaksot avoimessa yliopistossa

TATin ja Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston yhdessä tuottamat opintojaksot tarjoavat yksinkertaisen keinon täyttää lukioille lukiolaissa asetettu velvoite korkeakouluyhteistyöstä. Toisin kuin avointen yliopistojen opinnot normaalisti, ovat yhteistyössä tuotetut opintojaksot sekä oppilaitoksille että opiskelijoille maksuttomia, ja verkossa suoritettavina niitä voi opiskella kaikkialla Suomessa.

Opintosuoritus hyväksiluetaan sekä lukion että Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opintoihin. Muissa yliopistoissa opintopisteet tulee hakea erikseen. Kukin lukio myös tekee omat linjauksensa lukiossa hyväksyttävien opintopisteiden määrän suhteen.

Opintojaksot lukiolaisille

Opintojen suoritusaika

Ilmoittautuminen

TUKEA BISNESKURSSIEN KÄYTTÖÖN?

Käyttökoulutukset opettajille

Haluamme varmistaa että Bisneskurssien käyttö sujuu vaivatta. Siksi järjestämme opettajille maksuttomia etäkoulutuksia joissa perehdytämme käyttäjät Bisneskurssien saloihin. Tarvittaessa voimme järjestää koulutuksen paikan päällä. Voit myös katsoa käyttökoulutusvideon jonka avulla pääset alkuun Bisneskurssien käytössä.

Käyttökoulutusvideon avulla pääset alkuun

Voit myös tutustua Bisneskurssien käyttöön koulutusvideomme avulla.

Katso Bisneskurssien käyttökoulutusvideo tästä linkistä.

Materiaalit ja ohjeet

Ota yhteyttä!

Kaipaatko apua materiaalien käyttöönotossa tai lisätietoa Bisneskursseista?
Autamme mielellämme!

Voit myös laittaa viestiä sähköpostitse: bisneskurssit@tat.fi

 

Mari Hannola-Antikainen

Asiantuntija, nuorten talousosaaminen

mari.hannola-antikainen@tat.fi

050 4725265

Lauri Vaara

Erityisasiantuntija, pedagogiikka ja opettajankoulutus

lauri.vaara@tat.fi

044 077 2373

Tutustu myös muihin toisen asteen palveluihimme

2. aste TATIN Sijoittajakoulu

Duunikoutsi