DUUNIKOUTSI

Duunikoutsi-mobiilisovellus työnhaun tueksi

Duunikoutsi-mobiilisovellus on 13–25-vuotiaille nuorille suunnattu maksuton mobiilisovellus. Sovelluksen sisältö soveltuu nuorille, jotka ovat hakemassa TET-paikkaa, kesätöitä, harjoittelupaikkoja tai työpaikkaa.

Mitä?

Duunikoutsi-sovellus sisältää kaiken, mitä nuoren tarvitsee tietää työelämästä: vinkit työnhakuun, askeleet työnhakuprosessiin, välineet työhaastatteluun valmistautumiseen, kannustavia testejä, työelämän pelisääntöjä ja inspiroivia uravideoita. Lisäksi Duunikoutsin osaamisprofiili muodostaa nuorelle valmiiksi täytetyn CV-pohjan.

Kenelle?

Duunikoutsi-mobiilisovellus on 13–25-vuotiaille nuorille suunnattu maksuton mobiilisovellus. Sovelluksen sisältö soveltuu nuorille, jotka ovat hakemassa TET-paikkaa, kesätöitä, harjoittelupaikkoja, osa-aikatyötä tai työpaikkaa opintojen jälkeen.

Miksi?

Duunikoutsin avulla nuori oppii tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja sanoittamaan omaa osaamistaan. Duunikoutsin haasteita suorittamalla nuorelle kertyy tarvittava tieto työelämää varten ja nuori on valmiimpi astumaan työelämään.

Duunikoutsi ohjaa ja auttaa:

  • TET-jaksolle ja ensimmäisten työpaikkojen hakemisessa
  • Työelämätaitojen kartuttamisessa
  • Työhakemuksen tekemisessä ja työhaastatteluun valmistautumisessa
  • Itsetuntemuksessa ja omien vahvuuksien tunnistamisessa
  • Tuoreen työelämätiedon saamisessa
  • Urasuunnittelussa ja oman polun löytämisessä

 

Sovellus on saatavilla englanniksi ja ruotsiksi. Lisäksi sovelluksesta on somalin, arabian ja venäjän kieliversiot yhdistettynä selkosuomeen.

Duunikoutsi käyttöösi!

Duunikoutsi-sovellus sisältää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää työelämästä: vinkit työnhakuun, askeleet työnhakuprosessiin, välineet työhaastatteluun valmistautumiseen, kannustavia testejä, työelämän pelisäännöt ja inspiroivia uravideoita.

Lataa ilmainen sovellus

Näin käytät Duunikoutsia

Nuoren ohjaajalle

Työnantajalle

Nuorten digitaalinen työelämätaitojen valmennuskokonaisuus

Talous ja nuoret TAT on käynnistänyt syksyllä 2021 yhteishankkeen Turun kaupungin kanssa nuorten työllistymisen tukemiseksi Varsinais-Suomen alueella. Hankkeessa kehitetään digitaalinen työelämätaitojen valmennuskokonaisuus, jossa hyödynnetään TATin Duunikoutsi-sovellusta.

Hanke rahoitetaan osana unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Keski-Suomen ELY-keskuksen myöntämä rahoitus Euroopan Sosiaalirahastosta (ESR) ja Varsinais-Suomen liiton myöntämä Alueiden kestävän kehityksen ja elinvoiman tukeminen määräraha rahoittavat vuoteen 2023 kestävää hanketta.

Hanke kohdentuu Turun ja Varsinais-Suomen alueen toisen ja kolmannen asteen opiskelijoihin, työttömiin, työmarkkinoiden ulkopuolella oleviin nuoriin, maahanmuuttajiin sekä erityistuen tarpeessa oleviin nuoriin.

 

Hanke-uutiset

Tekoäly valmentaa kohti työelämää 

Duunikoutsista uudet kieliversiot 

Ansioluettelon kirjoittaminen automatisoituu – CV-kone helpottaa nuorta työnhaussa

Duunikoutsiin lisää kieliversioita ja entistä parempi saavutettavuus

Sovellukseen tuodaan esimerkiksi maahanmuuttajanuoria palvelevat kieliversiot, jotta ymmärrys työelämäsanastosta ja työn merkityksestä nuorille voidaan avata entistä paremmin.

Hankkeen tavoitteena on tarjota ennakoivaa ja syrjäytymistä ehkäisevää työelämävalmennusta nuorille ja tuoda työelämätaitojen valmennuskokonaisuus digitaalisesti Duunikoutsi-sovellukseen. Laajemmin hankkeen tavoitteena on, että nuoret, ohjausalan toimijat ja opetushenkilöstö saavat ajantasaista sekä oikeaa tietoa työelämästä, työelämässä tarvittavista taidoista ja työelämätaitoja tukevista välineistä.

Hanketta tukemassa

Sovelluksen on kehittänyt Talous ja nuoret TAT yhteistyössä Oikotie TyöpaikkojenSAK:n, Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n ja OKM:n kanssa. Sovelluksen teknisestä toteutuksesta vastaa ohjelmistoyritys Sarkain. Duunikoutsi on valittu vuoden 2020 parhaaksi digitaaliseksi oppimisratkaisuksi Suomen eOppimiskeskus ry:n eEemeli-kilpailussa!

 

Lue lisää

 

Palautetta Duunikoutsista

Pidän sovelluksesta, sitä on helppo käyttää sekä aikuisen että nuoren.

Peruskoulun opinto-ohjaaja

Duunikoutsi-sovelluksen sisältö on mielestäni monipuolista ja tarjoaa nuorelle laajat mahdollisuudet pohtia omaa osaamistaan sekä kehityskohteita. Lisäksi se tarjoaa hyvää infoa eri aloista sekä työelämän sisällöistä ja vaatimuksista. Sovellus antaa helpon tavan pohtia näitä eri asioita.

Nuorten ohjaaja

Duunikoutsista oppii löytämään puolia itsestään ja ymmärtämään millainen työ sopii juuri sinulle. Kiitos siitä!

9. luokan oppilas

Duunikoutsin kumppanit:

Ole rohkeasti yhteydessä!

Essi Lehtovaara

Asiantuntija, Duunikoutsi

essi.lehtovaara@tat.fi

040 741 1860

Meija Hietarinta

Projektikoordinaattori

meija.hietarinta@tat.fi

050 442 8824