KESÄYRITTÄJÄ

Kesäyrittäjä auttaa nuoria kokeilemaan omia yritysideoitaan

Kesäyrittäjä on 17–29-vuotiaille suunnattu maksuton kesäajan yrittäjyysohjelma, joka tarjoaa turvallisen ja matalan kynnyksen mahdollisuuden saada kokemuksia yrittäjyydestä sekä oppia tärkeitä yrittäjyys- ja työelämätaitoja. Ohjelman voi hakea myös osaksi opintoja. Nuoret hakevat ohjelmaan mukaan keväällä omalla yritysideallaan. Kesäyrittäjä koostuu yrittäjyyskurssista, henkilökohtaisesta ohjauksesta sekä yhteisistä tapahtumista. Lisäksi ohjelma tukee nuoria verkostoitumaan keskenään ja tarjoaa näkyvyyttä nuorten yrityksille. Kesäyrittäjää toteutetaan yhteistyössä kaupunkien ja kuntien kanssa, jotka tarjoavat ohjelmaan osallistuville nuorille muun muassa kesäyrittäjäsetelin yritystoiminnan tueksi.

Jäikö kesätyöpaikka saamatta? Kiinnostaisiko yrittäjyys, mutta et tiedä mistä lähteä liikkeelle? Kesäyrittäjyys voi olla juuri sinua varten!

Kesäyrittäjä on maksuton matalan kynnyksen kesäajan yrittäjyysohjelma, joka tukee sinua kokeilemaan yrittäjyyttä. Voit siis kehittää omasta yritysideastasi itsellesi kesätyön! 

Tavoitteenamme on tehdä yrittäjyydestä helpommin lähestyttävää, tarjota vaihtoehto perinteiselle kesätyölle sekä edistää yrittäjyystaitojen oppimista. Voit hakea ohjelman myös osaksi omia opintojasi. 

Kesäyrittäjä-ohjelma on suunnattu 17-29-vuotiaille ja mukaan haetaan omalla yritysidealla. Idean ei tarvitse olla vielä hakuvaiheessa täydellinen. Tärkeintä on, että sinulla on alustava ajatus siitä, millaista yritystoimintaa ja miten lähtisit kesällä kokeilemaan. Me autamme sinua kehittämään ideaasi eteenpäin ja valitsemaan sille sopivan yritysmuodon.

Haku TATin Kesäyrittäjä-ohjelmaan kesälle 2022 on päättynyt.
Kiitos kaikille hakeneille.

Mikä on Kesäyrittäjä-ohjelma?

Mitä ohjelma tarjoaa?

Kuka ja miten voi hakea mukaan ohjelmaan?

Mihin ohjelmaan osallistuminen velvoittaa?

Usein kysytyt kysymykset

Mikä oli Kesäyrittäjä Digissä -ohjelma?

Kesäyrittäjän tausta

Osallistujista 43 %

aikoo jatkaa yritystoimintaa kesän jälkeen.

Yritystoiminnan sai 66 %

käyntiin kesäyrittäjän tuella kesän aikana.

Kesäyrittäjistä 19 %

on aikeissa aloittaa yritystoiminnan syksyllä.

Kaikkiaan peräti 93 %

osallistujista oli tyytyväisiä ohjelmaan.

Ole rohkeasti yhteydessä!

Kokemuksia 2021 ohjelmaan osallistuneilta:

Mentoroinnit olivat juuri sitä, mitä kaipasin. Oli henkilö, joka kuunteli ja tuki kesän ajan. Keskustelut synnyttivät uusia ajatuksia ja näkökulmia, jotka veivät omaa työtä eteenpäin.

Kesäyrittäjä 2021

Yrittäjyydestä tuli enemmän realistista ja tajusin, että se on aito polku, minkä voin ottaa tulevaisuudessa. Ohjelma auttoi minua keskittymään olennaisiin asioihin yrittäjyydessä.​

Kesäyrittäjä 2021

Olen saanut paljon rohkeutta lisää, oppinut markkinoimaan oikealla tavalla ja eteenkin luottamaan omiin taitoihini. Ohjelmassa oli parasta ihmiset ja hyvä yhteishenki.

Kesäyrittäjä 2021

Ohjelmaa mahdollistamassa

TAT auttaa nuoria yrittäjiä

Yrittäjyys on kokeilun arvoinen asia

Yrittäjyys opettaa taitoja, joista on yleisesti hyötyä työelämässä – ja elämässä muutenkin. Kartutat oma-aloitteisuutta, ongelmanratkaisukykyä, yhteistyötaitoja, itseluottamusta, rohkeutta sekä lukemattomia muita hyödyllisiä taitoja.

Ehkä huomaat, että yrittäjyys on juuri sinun juttusi ja haluat jatkaa sitä myös kesän jälkeen!

Lue lisää yrittäjyydestä