TALOUSSANKARI

Taloussankari mobiilipeli tekee talouden hallinnasta helppoa

Pelin avulla tutustut oman talouden hallintaan, säästöjen ja kuluttamisen sopusointuun sekä arvopaperikauppaan. Parhaiten pelissä pärjää se, joka hallitsee talousasioissa kokonaisuuden ja kartuttaa rahasaldon lisäksi kokemuksia. Mobiilipeli auttaa nuoria hahmottamaan henkilökohtaisen talouden hallinnan osia ja kannustaa tekemään arjessa harkittuja valintoja. Kokonaisuudet sisältävät myös valmiit tuntisuunnitelmat oppitunneille opetuksen tueksi. Taloussankari-tehtäväsisältömme ovat valmiita oppituntikokonaisuuksia, joita voit käyttää myös osina. Voitte pelata oppilaiden kanssa yhden tai useamman peliosion ja tehdä niihin kuuluvia tehtäviä.

Taloussankari yläluokille

Tervetuloa pelaamaan Taloussankaria!

Taloussankari-pelin ovat toteuttaneet ja taloussisällön suunnitelleet TAT, Nordea ja Pörssisäätiö. Teknisestä toteutuksesta on vastannut peliyhtiö 10Monkeys. Peli on suunnattu noin 13–17-vuotiaille ja se on maksutta kaikkien pelaajien käytössä. Taloussankari soveltuu erittäin hyvin eri oppituntien sisällöksi ja olemmekin tuottaneet siitä viisi valmista oppituntisisältöä. Peliä voi pelata paitsi suomeksi, myös ruotsiksi ja englanniksi. Pelin lisäksi järjestämme vuosittain kahdeksasluokkalaisille suunnatun joukkuemuotoisen Taloussankari-kilpailun.

 

Siirry peliin

Osallistu

Opettaja, ilmoita kasiluokkasi Taloussankari-kilpailuun!

Taloussankari-kilpailu on taloustaitokilpailu 8.-luokkalaisille. Kilpailun tavoitteena on opettaa nuorille talous- ja työelämätaitoja hauskalla ja kannustavalla tavalla yhteistyötaitoja käyttäen. Joukkueet kisaavat toisiaan vastaan koululuokissa pelattavaan Taloussankari-peliin pohjaavassa visassa.

Karsintakilpailu järjestetään etänä Global Money Weekin aikana 21.-22.3.2022. Taloussankari-kilpailu huipentuu 5.5.2022 järjestettävään finaaliin.

ILMOITTAUDU MUKAAN

Huikeiden palkintojen lisäksi Taloussankari-kisaa voi hyödyntää opetuksessa

Taloussankari-peliä voi hyödyntää monella tavalla opetuksessa. Peliä voi pelata oppitunnilla opettajan johdolla tai itsenäisesti. Peliä voi pelata myös lyhyemmissä osissa ja keskeneräistä peliä voi jatkaa myöhemmin. Peli sopii hyvin itsenäiseksi kotitehtäväksi tai ennakkotehtäväksi ennen taloustaitojen oppituntia

Opettajan aineistopankista löydät erilaisia oppimateriaaleja Taloussankari-kilpailuun valmistautumiseen. Aineistopankista löytyviä oppimateriaaleja saa käyttää vapaasti opetuksessa.

Tutustu materiaaleihin!

Voittajajoukkue saa Taloussankari-tittelin ja voittopokaalin lisäksi 10 tablettitietokonetta edustamalleen koululle luku- ja digitaitojen edistämiseksi. Lisäksi joukkueelle jaetaan henkilökohtaiset Taloussankari-stipendit oman koulun lukukauden päättäjäisissä.

 

 

Kumppanit:

Mitä teemme?

Katso TATin muut palvelut, joiden tavoite on, että jokainen nuori innostuu työelämästä, hallitsee omaa talouttaan ja tahtoo toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä

TATin sijoittajakoulu

Taloussankari Junior

Taloussankari

Kesäyrittäjä

Duunikoutsi

Mun elämä -oppitunnit

TET-jakso

Yrittäjyys

Osaamiskeskus Kentauri