/ Artikkeli

Suomalaisten nuorten osaaminen vakuuttaa Piilaaksossa

Kymmeniä suomalaisia opiskelijoita lähetetään vuosittain työharjoitteluun maailman kilpailluimpana pidettyyn työilmapiiriin, Kalifornian Piilaaksoon. Piilaakson startup-yrityksillä on vain yksi toive: saada lisää suomalaisia.

Turun yliopistossa ohjelmointia opiskeleva Juha-Matti Santala, 27, sai kaveriltaan vinkin: älä hae vaihto-oppilaaksi, vaan hae suoraan maailmalle töihin. Kaverilla oli koodauksen hallitsevalle Santalalle paikkakin mielessä, maailman teknologiakeskittymä Piilaakso.

Kaverin vinkkausta sopi kiittää, kun Santala palasi 12 kuukauden työrupeaman jälkeen Piilaaksosta.

– Se oli suurin muutos, mikä elämässä on tapahtunut. Tuntui, että kaikki mahdollisuudet ovat seuraavaksi auki, Santala sanoo.

Vuoden työharjoittelun jälkeen mahdollisuuksia tosissaan avautui. Suomeen jouluna palannut Santala sai 20 työtarjousta. Nyt hän aloittaa työt kansainvälistä menestystä niittäneellä suomalaisyrityksellä Smartlylla.

Toinen Piilaakson kävijä on Aalto Yliopiston kauppakorkeakoulussa opiskeleva Karri Kurunmäki, 26. Yliopistokurssilla herännyt yrittäjäkipinä sai laittamaan harjoitteluhakemuksen sisään viimeisenä päivänä.

Hakemus johdatti Kurunmäen neljän kuukauden mittaiseen seikkailuun, jonka aikana hän reissasi ympäri Yhdysvaltoja, esitteli työnantajansa MultiTouchin kosketusnäyttötuotetta maailman suurimpien yritysten johdolle ja oppi ”pitchaamaan” ideansa kenelle tahansa.

Aiempi työkokemus auttaa maailmalla

Santalan ja Kurunmäen työharjoittelun takana on sama taho, Startup Life. Se on Aalto yliopiston ja Startup Saunan yhteinen ohjelma, jonka kautta opiskelijat voivat hakea työharjoitteluun muun muassa Piilaaksoon ja New Yorkiin.

Startup Life neuvottelee avoimet työpaikat rapakon taakse ja auttaa opiskelijoita hakemusten tekemisessä. Lopullisen päätöksen valinnoista tekevät firmat itse.

– Kolmen vuoden aikana meiltä on lähtenyt noin 100 opiskelijaa, pääosin teknillisiltä, kaupallisilta ja designin aloilta, Startup Lifen projektikoordinaattori Siiri Hakulinen kertoo.

Startup Life tarjoaa nimensä mukaisesti työtä startup-yrityksissä. Startup-yrityksille tyypillinen piirre on nopean kasvun tavoittelu ja vähäinen hierarkisuus. Se tarkoittaa, että muutaman kuukauden harjoittelun aikana yrityksessä tapahtuu paljon ja rooli kasvaa joka päivä.

Ja kun rooli kasvaa, ei suomalaisten harjoittelijoiden puntti tutise.

– Amerikkalaiset usein ihmettelevät, että eihän nämä suomalaiset mitään harjoittelijoita ole, kun monella on niin paljon kokemusta. Rekrytoijat arvostaa sitä, ettei meidän harjoittelijoita tarvitse pitää kädestä kiinni, Hakulinen kertoo Startup Lifen saamasta palautteesta.

Aalto-yliopistossa opiskeleva Siiri Hakulinen on yksi Startup Life -projektin koordinaattoreista.


Yksi tekijä, joka helpottaa suomalaisten viihtymistä, on Piilaaksoon muodostunut vahva Suomi-yhteisö. Suomalaisten yritysten ja osaajien määrä on kasvanut alueella viime vuosina valtavasti.

Kun uusia suomalaisia, kuten Startup Lifen harjoittelijoita saapuu kaupunkiin, ottaa yhteisö heti siipiensä alle. Yksin ja ilman apua ei jää kukaan.

– Tuntui upealta lentää toiselle puolelle maapalloa, jossa odotti heti 20 hengen porukka valmiina ottamaan mut vastaan, osaksi porukkaa, Juha-Matti Santala sanoo.

– Jopa ruotsalaiset ja norjalaiset ihmettelee, kuinka hyvä meininki meillä on, Karri Kurunmäki kertoo.

Santalan ja Kurunmäen 5 suurinta oppia Piilaaksosta

  1. Asenne. Piilaaksossa tehdään työtä hymyssä suin. Ei kirota tai manata. Positiivisuuden kierre vahvistaa työsuoritusta valtavasti.
  2. Itseluottamuksen kasvu. Siivet kasvavat lyhyessä ajassa selkään, kun tajuaa, että suomalainen nuori pärjää täällä mainiosti. Sitä tajuaa olevansa aika kova tyyppi.
  3. Vastavuoroisuus. Täällä oppii antamaan itsestään muille. Kun joku antaa vaikka yöpaikan, niin sitä tajuaa, kuinka tärkeää on tarjota apua myös muille.
  4. Verkostoituminen. Amerikkalaiset ovat mestareita tässä. Siksi mestareilta on hyvä ottaa oppia. Piilaaksossa pääsee ”myymään” omaa ideaa jatkuvasti. Se kehittää vuorovaikutustaitoja valtavasti.
  5. Virheet eivät kiinnosta ketään, vain niistä oppiminen on tärkeää. Täällä ei koskaan etsitä sitä, joka teki mokan, vaan lähdetään heti korjaamaan tilannetta yhdessä.

 

Teksti: Riku Mattila, kuvat: Teemu Granström