FÖRETAGSBYN

Bekanta dig med Företagsbyn

Företagsbyn är en inhemsk och inspirerande lärandehelhet som har fått pris för världens bästa utbildningsinnovation. Vi erbjuder sjätte- och niondeklassare positiva erfarenheter om ekonomi, arbetslivet och företagsamhet. Helheten består av lärarutbildning, Företagsby-lektioner samt en upplevelserik skoldag i Företagsbyn. Det bästa är att verksamheten baserar sig på grundskolans läroplan och har enligt studier stor effekt. Företagsbyn för Lågstadiet når sammanlagt 86% av Finlands sjätteklassare och 83 % av Finlands niondeklassare.

Alla sjätte- och niondeklassare vars hemkommuner har ett avtal med Företagsbyn får delta i verksamheten. Anmälningen för lärare sker i lärarnas egna Lärarportal.

Länk till Lärarportalen

Anmälan till Företagsbyn börjar i maj!

Tisdagen den 2a maj börjar anmälan till Företagsbyn för läsåret 2023-2024.

Alla sjätte- och niondeklassare deltar i verksamheten, ifall de går i skola i en kommun som har ingått ett avtal med Företagsbyn. Håll koll på din e-post, vi skickar anmälningsinformationen till skolorna under april månad!

Hjärligt välkomna till Företagsbyn!

Företagsbyn för Lågstadiet

Lärandemiljön är skolelevernas egna samhälle, en miniatyrstad, där eleven arbetar med sitt yrke och får lön för sitt jobb. Dessutom är eleven samtidigt en konsument och medborgare i det finländska samhället.

Läs mer

Företagsbyn för Högstadiet

Företagsbyn för högstadiet är en upplevelserik spelarena, där niondeklassare tävlar i att leda företag på den internationella marknaden. Eleverna tävlar mot varandra genom att bilda ledningsgrupper där alla har eget ansvarsområde. Under spelet får ledningsgrupperna tillverka och sälja sina produkter för kunder och leda sitt företag under fyra kvartal.

Läs mer