/ Nyheter

Bli en företagsam medlem av samhället – TAT ordnar Företagardagen år 2022

Det här året är barn och unga i fokus under Företagardagens festligheter, då Ekonomi och ungdom TAT har äran att fungera som huvudarrangör för evenemanget. Vårt mål är att göra barn och unga bekanta med företagandets många former, uppmuntra till att hitta sina egna styrkor samt inspirera till företagsamhet och en företagsam livsattityd. Den riksomfattande Företagardagen firas i år med en mångsidig evenemangshelhet.

Företagardagens festsändning

För att uppmärksamma Företagardagen sänder vi en riksomfattande festsändning. Sändningens program är riktat till elever i grundskolan, men alla, såväl gammal som ung, är välkomna att följa med sändningen. Under festsändningen hör vi inspirerande berättelser av unga företagare, genom vilka vi bekantar oss med företagandets många former. Under festsändningen uppträder bland annat bandet Gasellit, samt looper artisten Benhuuri. Tillställningen öppnas av en berömd talare, men vi berättar mera om detta senare. Företagardagens festsändning genomförs i samarbete med Tammerfors stad.

Europas största businessevenemang för andra stadiet till Företagardagens ära

Det här året expanderar festen till ett två dagar långt evenemang, då Businessevenemanget Takeoff för andra stadiet ordnas under Företagardagens vecka 7.9. Under Takeoff får unga bli inspirerade av företagande i Aalto universitetets utrymmen i Otnäs i Esbo. Under Takeoff berättar bland annat Mimmit Sijoittaa och H.P.Parviainen från Duudsonit om företagandets hemligheter. Unga får också utföra olika uppgifter i Slush, Nordeas och Aalto universitetets verkstäder.

Företagande firas runt om i Finland

Företagandets glädjebudskap utlyses också i TATs Företagsbyar runt om i Finland, då Företagardagens fest ordnas på 13 olika orter för elever i grundskolan. Till festen inbjuds närområdets elever i årskurs 5 och 7. Under festen får eleverna bli inspirerade av företagsamhet genom en funktionell tävling i att hitta sina egna styrkor.

”Ekonomi och ungdom TAT inspirerar unga till företagsamhet och undervisar i en företagsam livsattityd. Med hjälp av vår servicestig för vi arbetslivs-, ekonomi- och företagsamhetskunskap till skolorna från första klass till andra stadiet. Att uppmuntra till företagsamhet är viktigt, så att alla barn och ungdomar identifierar framtidens möjligheter” -Ekonomi och ungdom TATs verkställande direktör Jenni Järvelä.

Vad är Företagardagen?

Den nationella Företagardagen har firats årligen 5.9 i Finland sedan år 1997. Det här året firar vi dagen för 25:e gången. Syftet med dagen är att stödja företagsverksamhet och främja uppskattningen för företagande. Bakom Företagardagen verkar Yrittäjän Päivä -stiftelsen, som stöds av en bred mängd aktörer från Finlands näringsliv, städer och företagsaktörer, som turvis fungerar som arrangörer för evenemanget. År 2022 ordnar TAT Företagardagen med temat ”Bli en företagsam medlem av samhället”.

Läs mer om Företagardagens fest på TATs sidor

Jouko Perttula

Kommunikationsspecialist

jouko.perttula@tat.fi

040 846 3030