TAT LÄRARUTBILDNING

 

TAT Lärarutbildning 21.4.2023

TAT Lärarutbildning ordnas av Ekonomi och ungdom TAT. Utbildningen ordnas två gånger i året med mångsidiga innehåll inom ekonomi, arbetsliv och företagande. Utbildningarna är för alla lärare och de ordnas på distans. Utbildningarna är helt kostnadsfria.

Temat för våren 2023 är ekonomiundervisning. Det ekonomiska läget är för tillfället turbulent, samtidigt som allt fler unga törstar efter ekonomikunskaper. I TATs Framtidsrapport framkommer att närmare 70 % av unga vill förbättra sina ekonomikunskaper.

TAT Lärarutbildning ordnas 21.4 kl 13.30-15.30. Utbildningen är på distans.

Anmälan

Anmäl dig genom att fylla i blanketten nedan. Du kan också redan nu ställa frågor som talarna har en möjlighet att svara på under utbildningen. Länken till utbildningen skickas till den e-postadress som du anmäler dig med.

Anmäl dig här

Schema och talare

13.30-13.45 Inledning och presentation om TATs material om ekonomiundervisning
13.45-14.15 Martin Paasi, Nordnet – Ränta på ränta -fenomenet och Q&A om placerande 
14.15-14.45 Matilda Hassel, Marthaförbundet – Privatekonomi i klassrummet – tips och inspiration för lärare
14.45-15.15 Jan von Gerich, Nordea – Lägesanalys om Finlands ekonomi
15.15-15.30 Diskussion och avslutning

Martin Paasi

Martin Paasi är finansexpert på Nordnet Bank, värd för Rahapodi-podcasten och styrelseordförande för Finlands ekonomer. I TAT Lärautbildning håller Martin en föreläsning om ränta på ränta -fenomenet samt en frågestund för lärare om aktiesparande och placerande. Du kan ställa din fråga till Martin på förhand eller utbildningen via chatten om du vill att din fråga diskuteras!

 

 

Matilda Hassel

Matilda Hassel arbetar som ekonomirådgivare på Marthaförbundet. Hon har erfarenhet om att utbilda barn och unga om ekonomi och uppmuntrar alla att prata om pengar. Hassel leder projektet En euro i taget och håller även föreläsningar i Ekonomiskolan för åk 8 i Österbotten. Har du frågor om ungas privatekonomi eller vill du har praktiska tips, ställ dina frågor till Matilda!

 

Jan von Gerich

Jan von Gerich är Nordeas chefsanalytiker. Hans karriär på Nordea började 2004 och har sedan dess arbetat i Helsingfors, Köpenhamn och Stockholm. von Gerich fokuserar mycket på den globala ekonomin och centralbankerna i sitt arbete för tillfället. I TAT Lärarutbildning ger han en lägesanalys om Finlands ekonomiska situation.

Har du frågor om lärarutbildningen?

Ta kontakt

Ida Degerlund

Projektchef, svenskspråkiga tjänster

ida.degerlund@tat.fi

0504721101