JOBBCOACHEN

Mobilappen Jobbcoachen stöder i jobbsökandet

Jobbcoachen är en avgiftsfri mobilapplikation som riktar sig till 13-25-åringar. Applikationens innehåll passar unga som söker prao-plats, sommarjobb, praktikplats eller arbetsplats.

Vad?

Jobbcoachen innehåller allt du behöver veta om arbetslivet: tips för jobbsökning, jobbsökningsprocessens steg, redskap för att förbereda dig inför arbetsintervju, arbetslivets spelregler och inspirerande karriärvideon. Dessutom skapar Jobbcoachens kunskapsprofil ett färdigt ifyllt CV-botten för den unga.

För vem?

Mobilappen Jobbcoachen är en avgiftsfri mobilapplikation som riktar sig till 13–25-åriga unga. Applikationens innehåll passar unga som söker PRAO-plats, sommarjobb, praktikplats, deltidsjobb eller arbetsplats efter studierna.

Varför?

Med hjälp av Jobbcoachen lär sig den unga att känna igen sina egna styrkor och att sätta ord på sitt eget kunnande. Genom att avlägga Jobbcoachens utmaningar samlar den unga information som krävs för arbetslivet och är mer redo att träda in i arbetslivet.

Jobbcoachen handleder och hjälper:

  • Inför prao-perioden och att söka de första arbetsplatserna
  • Att öka kunskaperna om arbetslivet
  • Att skriva en jobbansökan och förbereda sig inför arbetsintervju
  • I självkännedom och att identifiera sina egna styrkor
  • I att få den färskaste arbetslivskunskapen
  • I karriärplanering och att hitta sin egen stig

Appen finns tillgänglig på finska, svenska och engelska. Dessutom finns språkversioner på somali, arabiska och ryska kombinerat med enkel finska.

Ta i bruk Jobbcoachen!

Applikationen Jobbcoachen innehåller allt du behöver veta om arbetslivet: tips för jobbsökning, jobbsökningsprocessens steg, redskap för att förbereda sig för arbetsintervju, uppmuntrande test, arbetslivets spelregler och inspirerande karriärvideon.

Ladda ner den avgiftsfria appen

Så här använder du Jobbcoachen

För den ungas handledare

En digital handledningshelhet i ungas arbetslivskunskaper

 

Ekonomi och ungdom TAT har på hösten 2021 startat ett gemensamt projekt med Åbo stad för att stöda ungas sysselsättning i Egentliga Finland. Under projektet utvecklas en digital handledningshelhet i arbetslivskunskaper, där TATs Duunikoutsi-applikation (Jobbcoachen) utnyttjas.

Projektet finansieras som en del av Europeiska unionens åtgärder till följd av coronakrisen. Projektet finansieras fram till 2023 med medel ur Europeiska socialfonden (ESF) som beviljats av NTM-centralen i Mellersta Finland och Anslag för stödjande av hållbar tillväxt och livskraft i regionerna som beviljats av Egentliga Finlands förbund.

Projektet riktar sig till andra och tredje stadiets studerande, arbetslösa, unga utanför arbetsmarknaden, invandrare och unga som behöver särskilt stöd i Åbo och Egentliga Finlands område.

 

Projektnyheter

Mobilappen Jobbcoachen hjälper unga att hitta sin plats i arbetslivet

Mångsidiga arbetslivskunskaper hör till alla unga – Jobbcoachen får nya språkversioner och ännu bättre tillgänglighet – TAT

 

Till appen hämtas språkversioner som betjänar till exempel invandrarunga, så att förståelsen för arbetslivsvokabulär och arbetets betydelse för unga kan belysas ännu bättre.

Projektets målsättning är att erbjuda unga förutseende arbetslivshandledning som förebygger utslagning. Dessutom är målet att föra en digital handledningshelhet i arbetslivskunskaper genom att utnyttja artificiell intelligens till Jobbcoachen-applikationen. I en bredare bemärkelse är projektets syfte att unga, aktörer inom handledning och undervisningspersonal får aktuell information om arbetslivet, vilka kunskaper som behövs i arbetslivet och verktyg som stöder arbetslivskunskaper.

Projektet stöds av

Robotcoachen – din egen handledare

Applikationens Robotcoach rekommenderar utmaningar och tips för dig på basen av just dina intressen. Om du redan söker din första arbetsplats eller ett mer långvarigt jobb, kan du också i applikationen ladda ner ett kompetensbaserat CV, som är färdigt ifyllt på basen av de utmaningar du utfört.

Applikationen är utvecklad av Ekonomi och ungdom TAT i samarbete med Oikotie Arbetsplatser, FFCFinlands Näringsliv EK och UKM. Programvaruföretaget Sarkain svarar för applikationens tekniska genomförande. Jobbcoachen har blivit vald till den bästa digitala undervisningslösningen år 2020 i Eemeli-tävlingen som ordnas av Suomen eOppimiskeskus rf.

 

Läs mer

 

Respons om Jobbcoachen

Jag tycker om appen, den är lätt att använda för både vuxna och unga.

Studiehandledare i grundskolan

Innehållet i Jobbcoachen-appen är enligt mig mångsidigt och erbjuder unga breda möjligheter att fundera på sitt eget kunnande och utvecklingsmål. Dessutom erbjuder den bra info om olika branscher samt arbetslivets innehåll och krav. Appen erbjuder ett lätt sätt för att fundera på dessa olika saker.

Ungas handledare

Jobbcoachen hjälper att hitta dina sidor och att förstå hurudant jobb skulle passa just dej. Tack för det!

Elev i åk 9