/ Uutinen

Taloussankari-kilpailu kahdeksasluokkalaisille käynnistyy

Vuoden 2020 taloussankaruudesta kilpaillaan tänä syksynä koronaviruspandemian vuoksi etäyhteyksien välityksellä verkossa. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty taloustaitoihin keskittyvä Taloussankari-joukkuekilpailu 8.-luokkalaisille käynnistyy syyskuussa ja huipentuu verkossa järjestettävään finaaliin joulukuussa.

Talous ja nuoret TATin ja Nordea-pankin yhteistyössä toteuttama Taloussankari-joukkuekilpailu on jälleen käynnissä. Kilpailu alkaa alkukarsinnalla, jossa joukkueet pelaavat läpi Taloussankari-pelin ja tuottavat aiheeseen liittyvän Instagram-videon. Kymmenen parasta joukkuetta valitaan karsintavaiheen perusteella loppukilpailuun. Alkukarsintaan voi osallistua koko syyskuun ajan.

– Odotamme räväkkää lähestymistä taloustaitoihin. Tärkeintä on kuitenkin sisältö ja se, että taloustaitoihin perehtyminen otetaan tosissaan. Viime vuonna oppilaat vastasivat toteutuksesta pääasiassa itsenäisesti, mutta tuotoksista näki, että aiheeseen oli myös luokassa paneuduttu. Karsintavaiheen parasta antia olivat mm. talousräppi-videot ja mininäytelmät, joiden sisältö kuvasi Taloussankari-pelin opetuksia, Nordean yhteiskuntavastuujohtaja Pirjo Kuusela kertoo.

Vuonna 2019 Taloussankari-tittelin lunasti itselleen Jyväskylän Korpilahden yhtenäiskoulua edustanut Landet-joukkue.

Loppukilpailussa joukkueet mittelevät aluksi toiminnallisessa semifinaalissa, jonka tehtävien perusteella kolme joukkuetta pääsee finaaliin. Finaalissa vastataan talousaiheisiin kysymyksiin tietovisan hengessä.

– Olemme kuluvan vuoden aikana muokanneet monia palveluitamme etätoteutukseen sopiviksi. Esimerkiksi Nordean kanssa olemme pitäneet useissa kouluissa taloustyöpajoja. Kokemukset ovat olleet loistavia ja uskomme, että myös Taloussankarin loppukilpailu onnistuu täysin virtuaalisesti, TATin talouskoulutuksesta vastaava asiantuntija Eija Seppänen sanoo.

Voittajajoukkue saa palkinnoksi Taloussankari-tittelin ja voittopokaalin sekä 10 tablettitietokonetta edustamalleen koululle nuorten digitaitojen edistämiseksi. Lisäksi voittajajoukkueen jäsenet saavat henkilökohtaiset 50 euron stipendit.

Taloussankari on TATin, Pörssisäätiön ja Nordean yhteistyössä kehittämä mobiilipeli, joka lanseerattiin  marraskuussa 2018. Tähän syksyyn mennessä peliä on pelannut jo lähes 40 000 pelaajaa ja sitä on pelattu myös muissa Pohjoismaissa. Taloussankaria voi pelata suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

– Taloussankari oli viime keväänä yhä useammalle opettajalle hyvä apu taloustaitojen ja myös kielten opettamiseen poikkeuksellisissa olosuhteissa. Peliä kun voi hyvin hyödyntää myös vieraan kielen oppitunneilla mm. taloustermien opetuksessa, Kuusela kertoo.

Lisätietoja:

Talous ja nuoret TAT
Eija Seppänen,
asiantuntija, opettajien talouskoulutus
p. 040 508 3645

Nordea
Yhteiskuntavastuujohtaja Pirjo Kuusela
p. 040 8262 032