NYT olemme me!

Nuori Yrittäjyys ry & Talous ja nuoret TAT ovat yhdistyneet

Uusi Nuorten yrittäjyys ja talous NYT tarjoaa työelämä-, talous-, ja yrittäjyystaitoja tukevia palveluita ja opintokokonaisuuksia kouluille, oppilaitoksille ja kunnille. Verkkosivumme avautuvat elokuun alussa osoitteessa www.nuortennyt.fi. Tämä sivusto on käytössä siihen asti.

Talousguru – lukiolaisten taloustietokilpailu

Tapahtuman tiedot

Ajankohta: Ke 11.01.2023 klo 9-11

Järjestäjä: Finanssiala ry

Teema: Talousosaaminen

Avainsanat: nuorten talousosaaminen, talousosaaminen

Talousguru on lukiolaisten taloustietokilpailu, jota on järjestetty jo vuodesta 1997. Kilpailun pääjärjestäjät ovat Finanssiala ry, FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry. Talous ja nuoret TAT toimii kilpailun tukijana.

Kilpailun tavoitteena on nostaa lukiolaisten ja kilpailun saaman julkisuuden kautta myös suuren yleisön kiinnostusta talousasioihin. Kilpailu houkuttelee vuosittain satoja lukioita osallistumaan, sillä palkintona on opiskelupaikkoja useissa suomalaisissa yliopistoissa.

Alkukilpailu pidetään yleensä aivan alkuvuodesta – vuonna 2023 ajankohta on 11.1. klo 9–11. Kilpailuun ilmoittaudutaan lukioittain. Opettaja vastaa lukion ilmoittautumisesta ja järjestää kokeen koululla. Koe on tehtävä valvotusti. Opettajat tarkistavat alkukilpailun kokeet ja lähettävät kunkin lukion parhaan vastauksen kilpailuraadille arvioitavaksi. Kilpailuraati valitsee loppukilpailuun 14 osanottajaa. Loppukilpailu pidetään Helsingissä 8.3.2023. Kilpailun järjestäjä maksaa finalistien matka- ja majoituskustannukset.

Lue lisää ja ilmoita opiskelijasi mukaan Talousgurun nettisivulla.

Katso muut tapahtumat