/ Uutinen

Yritteliääksi yhteiskunnan jäseneksi – TAT järjestää vuoden 2022 Yrittäjän päivän juhlatapahtumat

Tänä vuonna Yrittäjän päivän juhlinta keskittyy lapsiin ja nuoriin, kun Talous ja nuoret TATilla on kunnia toimia tapahtuman pääjärjestäjänä. Tavoitteenamme on tutustuttaa lapsia ja nuoria yrittäjyyden monimuotoisuuteen, kannustaa omien vahvuuksien tunnistamiseen sekä innostaa yrittäjyyteen ja yritteliääseen elämänasenteeseen. Valtakunnallista Yrittäjän päivää juhlitaan tänä vuonna monipuolisella tapahtumakokonaisuudella.

Yrittäjän päivän juhlalähetys

Yrittäjän päivän kunniaksi lähetetään valtakunnallinen juhlalähetys. Lähetyksen ohjelma on suunnattu peruskoululaisille, mutta sitä seuraamaan ovat tervetulleita kaikki, vauvasta vaariin. Juhlalähetyksessä kuullaan inspiroivia nuorten yrittäjien tarinoita, joiden kautta tutustutaan yrittäjyyden monimuotoisuuteen. Juhlalähetyksessä esiintyy suosittu Gasellit -yhtye. Tilaisuuden avaa varsin nimekäs puhuja, mutta tästä lisää myöhemmin. Yrittäjän päivän juhlalähetystä isännöi Tampereen kaupunki.

TAT Takeoff – Euroopan suurin toisen asteen bisnestapahtuma Yrittäjän päivän kunniaksi

Tänä vuonna juhlinta laajenee kaksipäiväiseksi, kun toisen asteen opiskelijoiden Bisnestapahtuma Takeoff järjestetään Yrittäjän päivän viikolla 7.9. Takeoffissa nuoret saavat innostua yrittäjyydestä Aalto-yliopiston tiloissa Espoon Otaniemessä. Takeoffissa yrittäjyyden saloja esittelevät muun muassa Mimmit Sijoittaa sekä Duudsonien H.P. Parviainen. Nuoret pääsevät myös tekemään tehtäviä muun muassa Slushin, Nordean ja Aalto-yliopiston työpajoissa. TAT Takeoffiin voi osallistua myös striimin välityksellä.

Yrittäjyyttä juhlitaan ympäri Suomen

Yrittäjyyden ilosanomaa juhlistetaan myös TATin Yrityskylissä ympäri Suomen, kun 10 eri pakkakunnalla järjestetään Yrittäjän päivän juhlat peruskoululaisille. Juhliin kutsutaan lähialueiden 5- ja 7 -luokkalaiset. Juhlissa oppilaat pääsevät innostumaan yrittäjyydestä toiminnallisen vahvuuskisailun kautta.

”Talous ja nuoret TAT innostaa nuoria yrittäjyyteen ja opettaa yritteliästä elämänasennetta. Palvelupolkumme avulla viemme työelämä- talous- ja yrittäjyystaidot kouluihin ensimmäisestä luokasta toiselle asteelle. Yrittäjyyteen kannustaminen on tärkeää, jotta jokainen lapsi ja nuori tunnistaa omat tulevaisuuden mahdollisuutensa.” -Talous ja nuoret TATin toimitusjohtaja Jenni Järvelä.

Mikä Yrittäjän päivä?

Valtakunnallista Yrittäjän päivää on vietetty Suomessa vuosittain syyskuun 5. päivänä vuodesta 1997 alkaen. Tänä vuonna sitä juhlitaan jo 25 kerran. Päivän tarkoituksena on yrittäjätoiminnan tukeminen ja yrittäjyyden arvostuksen edistäminen. Yrittäjän päivän taustalla vaikuttaa Yrittäjän päivä-säätiö ja sitä tukee laaja joukko Suomen elinkeinoelämän vaikuttajia, kaupunkeja sekä yrittäjätahoja, jotka toimivat vuorollansa tapahtuman järjestäjinä. Vuonna 2022 TAT järjestää Yrittäjän päivän teemalla ”Yritteliääksi yhteiskunnan jäseneksi”.

Lue lisää vuoden 2022 Yrittäjän päivän juhlista TATin sivuilta