/ Artikkeli

Tietoa teknologia-alan koulutus- ja urapoluista

MyTech-sivusto auttaa nuoria tutustumaan erilaisiin teknologiateollisuuden ammatteihin ja töihin – myös niihin, jotka ovat vielä suuremmalla osalle tuntemattomia.

Teknologiateollisuuden yrityksissä tarvitaan monenlaista osaamista: muotoilijoita, ympäristöasiantuntijoita, tutkijoita, tuotteiden ja palvelujen suunnittelijoita sekä valmistajia, talousasiantuntijoita, tiedottajia, ohjelmoijia, myyjiä, ostajia, juristeja… Ala on Suomen merkittävimpiä elinkeinoja, ja sen yrityksissä pääsee vaikuttamaan siihen, millaisessa maailmassa elämme.

Teknologiateollisuus ry:n MyTech-verkkosivuston uusi osio Tietoa ammatinvalinnan tueksi kertoo teknologia-alan monipuolisuudesta, koulutuspoluista ja uramahdollisuuksista. Sivustolla on yli 200 tarinaa ammateista – töistä, joita eri koulutusalojen ja -asteiden opinnoista valmistuneet tekevät.

Ammattiesittelyihin voi tutustua katsomalla videoita ja työpäiväkuvauksia tai lukemalla tekstitarinoita. Nuoret ammattilaiset kertovat mitä he tekevät, mikä heidän työssään on mielenkiintoista, sekä mitä ja missä he ovat opiskelleet.

Tutustu www.mytech.fi/ammatinvalinta