/ Uutinen

Tulevaisuuslupaus: Maailman suurin etäTET tutustuttaa nuoret ympäri Suomea viiteen eri toimialaan

Talous ja nuoret TAT järjestää marraskuussa yhdessä viiden toimialan kanssa Maailman suurimman etäTET-viikon teemalla #tulevaisuuslupaus. Mukana ovat Finanssiala, Teknologiateollisuus, Kemianteollisuus, Palvelualojen työnantajat Palta sekä Kaupan liitto. Kokonaan etäyhteyksien avulla toteutettava TET-jakso antaa tulevaisuuden tekijöille, nuorille, työelämäkokemuksia ja auttaa tunnistamaan omia vahvuuksia.

Tulevaisuuslupaus-nimen alla kulkeva etäTET-viikko muistuttaa, että tulevaisuus ja tulevaisuuden työelämä tehdään nyt. TATin ja toimialojen tavoitteena on huolehtia, että nuoret suunnittelevat rohkeasti työelämään siirtymistä ja tunnistavat omia vahvuuksiaan.

TAT ja toimialat päättivät järjestää Maailman suurin etäTET-viikon erityisesti siksi, että poikkeustilanne on vähentänyt luonnollisia mahdollisuuksia työelämään tutustumiselle. Kohtaamisten siirryttyä etäyhteyksien varaan niin TET-harjoitteluja kuin kesätyömahdollisuuksia on peruuntunut. Maailman suurimmassa etäTET:ssä Mukana olevat toimijat haluavat huolehtia siitä, että nuorilla on mahdollisimman paljon tietoa käytettävissään omia tulevaisuuden valintoja miettiessä. Toimialat haluavat olla eturintamassa huolehtimassa nuorten tulevaisuuden rakentamisesta ja koko yhteiskunnan tulevaisuuden hyvinvoinnin edistämisestä.

Kukin viidestä toimialasta järjestää viikon aikana oman TET-päivän, joiden aikana tutustutaan paitsi toimialaan yleisesti, myös aitoihin yrityksiin. Viikon aikana nuorelle avautuukin runsaasti verkostoja ja polkuja kesätöihin.

TATin työelämäasiantuntija Riikka Lehtinen kertoo kyseessä olevan todella suuren luokan etätapahtuma, sillä TET-viikolle on ilmoittautunut jo yli kolme tuhatta yläkoulun ja toisen asteen opiskelijaa eri puolilta Suomea.

– Pääsemme esittelemään näille nuorille työelämän ja toimialojen erilaisia puolia, esimerkiksi niiden erilaisia työtehtäviä. Kaiken A ja O on kannustaa nuoria tutustumaan omiin kiinnostuksen kohteisiin sekä auttaa heitä löytämään omia vahvuuksia.

Maailman suurin etäTET on viikon mittainen työelämään tutustumisjakso, joka järjestetään 22.–26.11.2021. Täysin etäyhteyksien avulla toteutettavan TET-jakson järjestävät yhdessä Talous ja nuoret TATFinanssialaTeknologiateollisuus, Kemianteollisuus, Palvelualojen työnantajat Palta sekä Kaupan liitto. Viikolle osallistuu opinto-ohjaajien johdolla tuhansia yläkoululaisia ja toisen asteen opiskelijoita ympäri Suomea. Mukaan voi ilmoittautua vielä 30.9. mennessä osoitteessa: www.tat.fi/maailman-suurin-etatet-22-26-11-2021.