TAT NUORTEN TULEVAISUUSRAPORTTI

Tutkimus nuorten työelämäasenteista ja -odotuksista

TAT Nuorten tulevaisuusraportti on Talous ja nuoret TATin vuosittainen nuorisotutkimus joka tarkastelee nuorten työelämäasenteita ja -odotuksia.
Talous ja nuoret TAT on tutkinut nuorten työelämämaisemia jo yli 20 vuoden ajan.

Että jokainen nuori innostuu työelämästä, oppii hallitsemaan omaa talouttaan ja tahtoo toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä.

TAT Nuorten tulevaisuusraportti 2022 kertoo, että nuorten pelko työelämän kuormittavuutta kohtaan on kasvanut. Tarjoamalla myönteisiä kokemuksia työelämästä, voimme vahvistaa nuoren uskoa itseensä ja vähentää työelämää kohtaan koettua pelkoa. Hyviä ja vahvistavia kokemuksia tarjotaan ensimmäisissä kesätöissä, TET-harjoitteluissa tai esimerkiksi TATin Yrityskylässä, johon osallistuu jo yli 100 000 lasta ja nuorta ympäri Suomen. Suuri osa nuorista odottaa innolla työelämää. Jokainen meistä voi vaikuttaa siihen, onko kokemus hyvä vai onko se lannistava.

Jos haluat tulla rakentamaan kanssamme parempaa tulevaisuutta nuorille, kerromme mielellämme lisää.”

Jenni Järvelä, toimitusjohtaja, Talous ja nuoret TAT

Tutustu tutkimusten tuloksiin tästä

Vuoden 2022 tutkimuksen keskeiset tulokset

Vuoden 2021 tutkimuksen keskeiset tulokset

Vuoden 2020 tutkimuksen keskeiset tulokset

Juteltaisiinko ratkaisuista?

Lue Talous ja nuoret TATin asiantuntijoiden kommentit tutkimuksen tuloksista, sekä ratkaisuehdotuksemme nuorten talous-, työelämä- ja yrittäjyystaitojen kehittämiseen.

TAT Nuorten tulevaisuusraportti: ratkaisut

Katso tallenne julkistustilaisuudesta

TAT nuorten tulevaisuusraportti julkistettiin 25.5.
Tuloksista keskustelemassa TATin erityisasiantuntija Lauri Vaara, tulevaisuustutkija Otto Tähkäpää, HR- ja viestintäjohtaja Katri Viippola, rahavaikuttaja Ronja Roms, lukiolainen Eelis Ojala sekä Talous ja nuoret TATin johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen. Tilaisuuden juontajana toimi Elina Niskanen.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä.

Lauri Vaara

Erityisasiantuntija, pedagogiikka ja opettajankoulutus

lauri.vaara@tat.fi

044 077 2373

Jenni Järvelä

Toimitusjohtaja

jenni.jarvela@tat.fi

040 556 7156