YRITTÄJÄN PÄIVÄN JUHLALÄHETYS

Juhlalähetys peruskoululaisille Yrittäjän päivänä

Talous ja nuoret TAT järjestää Yrittäjän päivän kunniaksi juhlalähetyksen peruskoululaisille. Noin tunnin mittaisessa lähetyksessä inspiroidutaan nuorten yrittäjien haastatteluista, sekä kuullaan valtiovarainministeri Annika Saarikon ja Tampereen pormestarin Anna-Kaisa Ikosen puheet.
Juhlalähetys huipentuu Gasellit -yhtyeen live-keikkaan. Lähetyksen juontaa taikuri ja mentalisti Johannes Malkamäki, joka kertoo myös oman yrittäjätarinansa. Juhlalähetys on suunnattu peruskoululaisille, mutta kaikki ovat tervetulleita seuraamaan lähetystä.
Yrittäjän päivän juhlalähetys toteutetaan yhdessä Tampereen kaupungin kanssa ja sen teknisestä toteutuksesta vastaa Tampereen seudun ammattiopiston Tredun opiskelijat.

”Jotta jokainen nuori tahtoisi toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä”

Kiitos kaikille Yrittäjän päivän juhalalähetystä seuranneille! Juhlalähetyksen tallenne on katsottavissa tällä sivulla pian.

Juhlalähetyksen ohjelma

Gasellit (Live)

Gasellit on melodisen ja modernin rytmimusiikin sekä underground-räpin suorapuheisuuden yhdistelmällään ollut edelläkävijä, jonka musiikki soi niin valtavirran radioasemilla kuin vaihtoehtoisemmilla klubeillakin.  Yhtye on noussut 12-vuotisen taipaleensa aikana suomiräpin kärkinimien joukkoon, josta osoituksena yli 110 miljoonaa toistoa Spotifyssa sekä Vuoden yhtye -palkinto Emma Gaalassa vuonna 2019.

Bändillä on tapana pistää bileet pystyyn paikassa kuin paikassa, niin yksityistapahtumissa kuin Suomen suurimpien festareiden lavoillakin.

Johannes Malkamäki

Yrittäjän päivän juhlalähetyksen juontaa tamperelainen juontaja, taikuri ja mentalisti Johannes Malkamäki.
Johannes kertoo lähetyksessä myös oman tarinansa. Miten omasta harrastuksesta ja intohimosta, taikuudesta tuli hänelle ura. Mitä oman intohimon valjastaminen työksi vaatii ja mikä merkitys rohkeudella on oman jutun löytämisessä.

Johannes antaa yleisölle myös näytteen taikurin työstään. Odotamme innolla!

 

Annika Saarikko, Valtiovarainministeri

Valtiovarainministeri Annika Saarikko kertoo puheessaan peruskoululaisille siitä, mikä merkitys yrittäjyydellä ja yritteliäällä elämänasenteella on Suomelle. Mikä rooli yrittäjyydellä on omien unelmien toteuttamisen ja työllistymisen näkökulmasta. Miten innokkaalla opiskelemisella voi vaikuttaa omaan elämään ja aktiivisella osallistumisella koko yhteiskunnan toimintaan.

Erika Poussa

Vuonna 1997 syntynyt Erika on intohimoinen ruokayrittäjä ja helsinkiläisen catering-yritys Bakerikan perustaja ja omistaja. Erika  pyrkii luomaan ruokakokemuksia, jotka tekevät arjesta juhlaa.

Alakouluiässä syttynyt intohimo ruoanlaittoon ja leivontaan johdatti Erikan lähes vahingossa yrittäjäksi jo nuorella iällä. Kova paineensietokyky sekä halu oppia alan parhailta ovat olleet keskeisiä tekijöitä matkalla oman yrityksen perustamiseen. Myös luovuus on aina ollut Erikan vahvuus ja hän rakastaakin itsensä toteuttamista ruoan parissa.

“Jokainen syö ensin silmillään. Ruoka on mun taidetta. ” – Erika

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen puhuu lähetyksessä nuorille siitä, miksi yrittäjyys on tärkeää kaupungeille.

 

Kuva: Kristian Tervo

Jenni Järvelä, Talous ja nuoret TAT

Mikä on Yrittäjän päivä ja miksi sitä vietetään. Miksi nuorten innostaminen yrittäjyyteen on tärkeää.
Talous ja nuoret TATin toimitusjohtaja Jenni Järvelä avaa juhlalähetyksen puheellaan.

Mikä yrittäjän päivä?

Yrittäjän päivää on vietetty vuosittain syyskuun 5. päivänä vuodesta 1997 alkaen. Vuosittaisen Yrittäjän päivän järjestäjä on Yrittäjän Päivä -säätiö, jonka taustavoimina on laajasti Suomen elinkeinoelämää ja yrittäjätahoja. Säätiön toiminnan tarkoituksena on yrittäjätoiminnan tukeminen ja yrittäjyyden arvostuksen edistäminen. Säätiön anomuksesta 5.9. on merkitty almanakkaan merkkipäiväksi.

Mukana yritteliääseen elämänasenteeseen innostamassa

TAT Takeoff – Euroopan suurin toisen asteen opiskelijoiden bisnestapahtuma Yrittäjän päivän kunniaksi

Yrittäjäjyyttä juhlitaan myös 7.9.